Болките в краката говорят за различни заболявания

Болките в краката говорят за различни заболяванияПодобно на ноктите, краката също могат да издадат здравословното ни състояние, стига да знаем признаците.
Ако краката ни са студени, една от причините може да бъде недостатъчно кръвоснабдяване. Проблемът понякога е свързан с тютюнопушене, високо кръвно налягане или сърдечносъдово заболяване. Увреждане на нерв или неконтролиран диабет също могат да доведат до студени крака. Други възможни причини са хипотиреоидизъм и анемия.
Когато усещаме болка в краката след дълъг ден, тя може да се дължи на обувките. Осем от всеки десет жени съобщават, че обувките им са неудобни. Когато обаче болката не се дължи на високите токове, тя може да бъде предизвикана от други фактори, като фрактура или малка пукнатина в костите. Отслабването на костите вследствие на остеопорозата, повишава този риск.
Вследствие на болестта на Рейно пръстите могат да станат бели, сини, след това червени и накрая да възвърнат нормалния си цвят.
Причината е внезапно стесняване на артериите. Стресът от промяната на температурата може да „отключи“ това стесняване, което обикновено не води до други здравословни проблеми. Болестта на Рейно също се свързва с ревматоиден артрит, синдром на Сьогрен и проблеми с щитовидната жлеза.
Болка в петата е признак на плантарен фасциит - възпаление на мястото, където дългото сухожилие се свързва с костта на петата. Болката може да бъде рязка, когато се събудим и окажем натиск върху крака.
Артрит, прекомерно физическо натоварване или твърде високи обувки също са сред вероятните причини за болка в петата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД