Маркери подсказват за проблеми в тялото

Маркери подсказват за проблеми в тялотоДобре балансираната диета осигурява нужните хранителни вещества, витамини и минерали на кожата. Обратно, недостигът може да причини някои несъвършенства.
Разнобразие от фактори може да причинят накъсване на косата и начупване на ноктите. Един от тях е липсата на биотин. Известен още като витамин В7, биотинът помага на тялото да преобразува храната в енергия.
Недостигът на биотин е много рядък
но когато възникне, някои от най-забележимите симптоми са изтъняване и накъсване на косата.
Язвите в устата и пукнатините в ъглите на устата може да бъдат свързани с недостатъчен прием на желязо. Според проучване пациентите с язва в устата са 2 пъти по-склонни да имат ниски нива на желязо. Напукването на ъгълчетата на устата, освен че се причинява от дехидратация и сухота на кожата, може

Африкански "сондаж" атакува 8-часовия сън

Африкански "сондаж" атакува 8-часовия сън   Учени опровергаха широко разпространеното мнение, че се нуждаем от осемчасов сън. Нещо повече, според специалистите е мит, че съвременният живот ограбва ценното ни време в леглото. Ако и вие предпочитате да се приберете в малките часове на нощта, не се притеснявайте, успокоиха американски учени. Според тях е много погрешно да се вземат хапчета за сън, защото той е по-къс заради ежедневието ни, телевизията, интернета и т.н.
Учени от Университета на Калифорния в Лос Анджелис изследваха навиците на сън на три племена в Намибия, Танзания и Боливия, които били

Прочети още...

Масажът гуаша "изстъргва" болестта

Масажът гуаша "изстъргва" болесттаМасажът гуаша е древна китайска лечебна техника, която се използва при различни патологични състояния. Буквалният превод на наименования означава "изстъргвам" болестта: от "гуа“ - стържа, и "ша“ - болест, драскотини, вид обрив по кожата. Използват се и различни изписвания - Гуаша или Гуа Ша.
При масажа гуаша се използва теорията за меридианите от китайската медицина. Те са пътищата, по които в тялото ни циргулира енергията Чи. Затова и масажните движения се извършват обикновено в една посока, като движението се повтаря многократно.
Най-често се третират зони от врата и гърба
като се търсят акупунктурни точки.

Прочети още...

Медът действа по-добре, отколкото някои лекарства за кашлица

Медът действа по-добре, отколкото някои лекарства за кашлицаМедът е много богат на растителни съединения, полезни за здравето. Една супена лъжица мед съдържа 64 калории, 17 г захар, включително фруктоза, глюкоза, малтоза и захароза. Той не съдържа почти никакви фибри, мазнини и протеини. В естествения пчелен мед има малки количества ниацин, рибофлавин, пантотенова киселина, калций, магнезий, манган, калий и цинк.
Висококачественият мед е богат на много важни антиоксиданти като органични киселини и фенолни съединения като флавоноиди. Антиоксидантите са свързани с намален риск от сърдечни пристъпи, инсулт

Прочети още...

Топла супа вместо дежурния сандвич

Топла супа вместо дежурния сандвичДежурният обеден сандвич - сгънат на крак, носи моментно удоволствие и хиляди поражения върху здравето след себе си. Сухата храна затруднява храносмилането, намалява енергията, с която тялото се справя с напрегнатия делничен ден и не на последно място, трупа още сантиметри около талията. Топлата супа в зимния ден е най-добрата му алтернатива, но най-големият й недостатък е, че не засища толкова дълго, колкото препълнените с колбаси, млечни продукти, сосове и минимално количество зеленчуци хамбургери. А дали наистина е така?
Ето няколко идеи за супи, които засищат и добавят ударна доза питателни зеленчуци в дневното меню.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД