Как да си осигурим здрав сън без хапчета?

Как да си осигурим здрав сън без хапчета?Важността на редовния и здрав сън за човешкия организъм е доказана отдавна, пише Дейли мейл. Как да си го осигурим, без да разчитаме на хапчета и други изкуствени средства?
Първият съвет на специалистите е от рано сутрин да се излагаме на естествена, дневна светлина. Това "настройва" биологичният часовник на по-ранен час и в края на деня мозъкът ще иска сън. Излагането на дневна светлина рано сутрин не означава да ставате по изгрев слънце. Може да бъде направено и малко след началото на деня. Излагането трябва да е между 30 и 60 минути. Особено

Прочети още...

Дезинфекцирайте четката за зъби поне веднъж седмично

Дезинфекцирайте четката за зъби поне веднъж седмичноЧетката за зъби може да бъде източник на бактерии, защото някои от микробите, които се отстраняват от устата, може да останат върху четката, дори и след като се изплаква с вода. Тези бактерии може да доведат до настинка или грип. Въпреки това Американската стоматологична асоциация твърди, че няма достатъчно факти, които доказват, че бактериите могат да доведат до здравословни проблеми или проблеми с оралното здраве.
Защо
по четката за зъби има бактерии? Една от причините е влажната, топла

Прочети още...

Разговор с приятел и малко смях повишават защитните сили на тялото

Разговор с приятел и малко смях повишават защитните сили на тялотоКак се предпазвате от вирусите? Истината е, че тази година зимата е доста нетипична и по-топлото време е предпоставка за разпространяването на микробите, които лесно могат да ни разболеят. А за да бъдем здрави, трябва да се грижим за имунната ни система. Чрез различни начини за детоксикация и консумацията на по-чиста храна човек може да подсили защитните функции на организма. Някои добавки и хранителни вещества в плодовете и зеленчуците защитават от вируси, но има и други начини.
Повече движение
През зимата мнозина се залежават и нямат никакво движение. 30 минути спортуване

Прочети още...

Плодови сокове на гладно пречат на микрофлората на червата

Плодови сокове на гладно пречат на микрофлората на черватаУпотребяването на плодови сокове на гладен стомах влияе негативно върху микрофлората на червата. Този извод направиха учени от Института по интегративна геномика "Люис Сиглер", влизащ в състава на Принстънския университет.
Резултатите от изследването са публикувани в списание Cell Metabolism от семейството на Cell Press от групата Elsevier - издател на биомедицински списания в Бостън, САЩ.
На лабораторни мишки били давани сокове и нектари на празен стомах. Оказало се, че при това състояние тънките черва

Прочети още...

Управлението на стреса обяздва горещите вълни

Управлението на стреса обяздва горещите вълниАко дори споменаването на думата менопауза предизвиква негативни чувства, значи е време да се вземат мерки за незабавно релаксиране. Проучвания показват, че жените, които имат предварителна негативна нагласа за менопаузата, всъщност съобщават за по-тежки симптоми от жените, които имат положителна гледна точка.
В проучване, проведено в Университета в Пенсилвания, жените с най-високи нива на тревожност по време на менопаузата, изпитват 5 пъти повече горещи вълни, отколкото останалите.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД