Не пренебрегвайте кожата на сьомгата

Не пренебрегвайте кожата на сьомгатаПри някои видове риба не се препоръчва да ядете кожата. При сьомгата обаче е точно обратното.
Кожата на сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини и протеини, също като рибата. Важно е да знаете, че тялото ви не може само да произвежда омега-3, затова трябва да си ги набавяте чрез храната или с добавки.
Сьомгата е толкова полезна, че се препоръчва тя и други мазни риби като нея да се консумират 2 до 3 пъти седмично. Това е особено важно за жените между 16 и 49 години и децата над 2 години.

Прочети още...

Спането без възглавница намалява вероятността от развитие на алергии

Спането без възглавница намалява вероятността от развитие на алергииНякои хора обичат да спят на високи или по-ниски пухкави възглавници, а други ги намират за неудобни. За щастие на втория тип хора, има някои ползи за здравето от спането без възглавници.
Неправилната стойка на тялото е основната причина, поради която хората страдат от болки в гърба, а една от основните причини за лошата стойка е погрешният избор за възглавница. Трябва да се избира такава, която приляга на естествената извивка

Прочети още...

С повече жива храна в дневното меню

С повече жива храна в дневното менюХората в активна възраст, за разлика от децата и подрастващите, по правило консумират повече жива храна в дневното си меню. Но въпреки вече изградените здравословни навици и стремежа към добро хранене, редица проучвания показват, че и най-старателните сред тях рядко покриват препоръчителната дневна нужда от пресни плодове и зеленчуци. През август 2013 г. международният научен журнал Maturitas публикува изследване, което показа, че едва 20% от мъжете и жените на възраст 65 години и повече години, похапват препоръчителните

Прочети още...

Гладуването от време на време подобрява когнитивните способности

Гладуването от време на време подобрява когнитивните способностиУчените не спират да търсят механизмите, които забавят стареенето. Специалисти от института "Пастьор" в Париж разкриха такъв метод, съобщава сайтът MedicalXpress. Екипът изследвал свойствата на съдържащия се в кръвта протеин GDF11. В рамките на експерименти с мишки било констатирано, че той може да имитира ефекта от ограничения прием на калории, който предотвратява сърдечносъдови болести, рак и усилва неврогенезата в главния мозък.
Предишни проучвания показаха, че кръвопреливането от млади на стари мишки подмладява кръвоносните съдове в мозъка и подобрява мозъчния кръвоток.

Прочети още...

Спете достатъчно, за да не повишавате дозите на болкоуспокояващите

Спете достатъчно, за да не повишавате дозите на болкоуспокояващитеНово проучване разкри неочаквана връзка между липсата на достатъчно сън и чувствителността към болкоуспокояващи. Откритието има голямо значение за терапията с болкоуспокояващи лекарства.
По последни данни от Националния здравен институт в САЩ над 25 млн. души живеят с хронична болка, а около 40 млн. души са изпитвали силна, остра болка в последните 3 месеца. Всяка болка, която продължава повече от 3 месеца, се приема за хронична. Проучването е проведено от изследователи в Бостънска болница

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД