Погрешните ежедневни навици

Погрешните ежедневни навициТова, че имате някои ежедневни навици, откакто се помните, не е гарант за правилността им. Често се оказва, че сме ги възприели и ги тълкуваме погрешно. Ето някои интересни факти за ритуалите, които повечето от нас спазват без да се замислят.
Дишането
Човек вдишва 17 000 пъти на ден, но технически може да бъдат и по-малко. Бавното, дълбоко вдишване идва от диафрагмата. То спомага за намаляване на стреса, кръвното налягане и подобряване на резултатите на спортистите. С правилно, бавно и равномерно дишане, можете да се фокусирате по-лесно и да се почувствате физически добре.
Взимането на душ
Ако миете косата си ежедневно с шампоан, това унищожава важен за косъма секрет наречен себум. Благодарение на него косата ви има блясък. За да възстанови баланса, организмът произвежда по-голямо количество от този секрет и по-бързо се омазнява косъма. Друга грешка е стоенето твърде много време под душа. Дългият горещ душ прави кожата суха и премахва голямо количество от т.нар. "добри бактерии".
Тренировка
Има доста погрешни възгледи относно тренировките. Дългото разгряване преди тренировка отслабва мускулите. Многото повторения не са подходящи ако искате да свалите килограми. Също така може да преосмислите ежедневните тренировки.
Ядене
Закуската не е подходяща, ако искате да свалите килограми. Това се отнася и за консумирането и на прекалено много месо. Навярно не е нужно да споменаваме, че бързото хранене е вредно за организма. Яжте бавно.
Миене на ръце
Само 5 процента от американците мият ръцете си правилно, така че има голяма вероятност и вие да правите грешка в това отношение. Трябва усилено да триете ръцете си със сапун и вода минимум 20 секунди. Антибактериалните сапуни съдържат химикала триклозан, който може да доведе до резистентност към антибиотици и дори до хормонални промени.
Сън
Много хора имат проблеми със съня. Това се дължи на неправилна поза и странични влияния. Недоспиването може да доведе до ниска концентрация, трудно запаметяване, здравословни проблеми. За добър сън специалистите препоръчват физическа активност, да не си лягате прекалено късно и да си изключвате телефона.
Бръснене
Бръсненето не кара косъма ви да порасне по-дебел - това е мит. Важно е да използвате подходящ крем и техника, за да не нараните кожата на лицето, краката и т.н. Специалистите препоръчват да се бръснете вечер, защото след това кожата ви става свръх чувствителна и лесно податлива на странични влияния като вятър, студ, бактерии и др.
Миене на зъбите
Не трябва да миете зъбите си веднага след ядене, защото по този начин вкарвате киселинността по-навътре в емайла ви. Изчакайте 30 мин. и първо си промийте устата с вода. Когато си миете зъбите, използвайте мека четка, която е със заоблена глава. Не търкайте прекалено грубо, за да не нараните венците. Тази процедура трябва да трае поне 2 мин.
Седене
Седенето на едно място повече от няколко часа на ден може да съкрати значително живота ви. Хората, които прекарват повече време в седнало положение, по-често боледуват от диабет и имат сърдечни проблеми. Дори ако работите в офис, правете си кратки почивки, в които да се разтъпчете.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД