Може да направите бебето си по дизайн

Може да направите бебето си по дизайнАко искате здраво бебе с руса коса, сини очи и идеални мерки, вече може да си поръчате т.нар. дизайнерско бебе. Това е технология, която е доста елементарна и в същото време крие много по-малко рискове в сравнение с тази, използвана за клонирането. Принципът е простичък – използват се клетки от възрастен индивид, които се инжектират в ембриона. Така бъдещето дете ще притежава до 70% от гените в инжектираните клетки, като в същото време ще носи и гените на биологичните си родители.
Целта е създаване на бебета без риск от някои от най-страшните генетични заболявания, като в същото време може да избирате цвета на косата и очите, височината на детето, умствен капацитет и т.н.
За много родители това е възможност да проектират свое собствено красиво бебе, а за хората, в чиито род има наследствени заболявания, спонтанни аборти, тази технология е успокоение, че ще им се роди живо и здраво бебе.
На практика тази технология позволява клонирането на много от чертите във външния вид, характера, здравословното състояние на даден индивид, което пробужда плашещи въпроси дали някой ден някъде няма да бъде клониран Хитлер, например. Ето защо, както овцата Доли, така и дизайнерските бебета са обект на ожесточени спорове дали е морално, опасно, здравословно и т.н.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД