Игрите на компютър укрепват походката на възрастните хора

Игрите на компютър укрепват походката на възрастните хораКомпютърните игри може да помогнат на възрастните хора да вървят по-стабилно, като спомагат за подобряване на баланса. По време на ново проучване, изследователите установяват, че участниците, които са преминали през специализирано обучение на мозъка, са в състояние да вървят с по-голяма лекота.
Ръководителят на проучването - Рене Смит-Рей от Университета в Илинойс, Чикаго, обяснява, че средната възраст на участниците е 83 години. Тъй като учените са наясно, че затрудненията започват да се появяват с възрастта, дадената интервенция се счита за успешна, когато развитието на тези затруднения бъдат прекратени.
За целта на проучването участниците са помолени да играят компютърни игри. Идеята е, чрез тях да се „тренира“ визуалната и пространствената им памет, а също така и способността за бързото вземане на решения.
Анализите сочат, че след края на компютърните игри те са в състояние да се изправят и да вървят по-бързо, в сравнение с група участници, които не са играли.
Според автора на проучването, за да има по-малко когнитивни нарушения при процеса на остаряване, трябва да изправяме мозъка си пред различни предизвикателства.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД