Компютрите докарват бръчки на жените

Компютрите докарват бръчки на женитеДългото седене пред компютъра състарява жените, предупреждава един от водещите британски специалисти в областта на пластичната хирургия - д-р Майкъл Прейджър.
Според учените, ежедневната работа на компютър е една от причините за появата на  бръчици и сенки около очите, както и прекалено сухата и повяхнала кожа.
Експертите обясняват, че около монитара се създава електростатичното поле, което нарушава естественото равновесие и влияе отрицателно на кожата на лицето.
Електростатичното поле нарушава естественото равновесие на киселините на кожата, а свободните радикали предизвикват ускореното й стареене, независимо от  типа на кожата.
Така например сухата кожа става още по-суха, комбинираната кожа по-бързо се замърсява и порите на лицето се затварят, а това води до поява на акне при мазната кожа.
Дерматолозите обясняват, че най-неблагоприятно е въздействието върху кожата около очните клепачи. Тя губи еластичността си и се появяват малки бръчици. Дългото взиране в екрана е причина за поява или задълбочаване на дълбоките бръчки около очите.
За да защитите кожата от излъчването на монитора, специалистите препоръчват използване на защитен крем, съдържащ естествени антиоксиданти и витамини, които да неутрализират влиянието на свободните радикали. Препоръчително е на всеки час да се почива  поне 15 минути и да се правят леки упражнения за врата и шията, които да поддържат мускулатурата в тонус.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД