Сексът в морето крие и опасности

Сексът в морето крие и опасностиГорещите и слънчеви дни предразполагат към страсти, които трудно могат да бъдат потиснати. Защо обаче е по-добре да се запазят любовните подвизи за сушата?
Един малък факт и голям убиец на настроението: морската вода е пълна с бактерии. Дори самата соленост на водата, би била достатъчна, за да причини болка и парене при проникване в пикочо-половите пътища и при двата пола, но бактериите са способни на много повече от това. При вагинален секс във водата, рискувате развитието на инфекции, които ще отнемат от дни до седмици само за облекчаване на симптомите, докато пълното излекуване може да отнеме доста по-дълго време.
Авантюри във водни басейни със сладка вода също не са препоръчителни. Да, те са по-чисти и не са солени, но наличието на хлор обезателно ще наруши вагиналната киселинност, което може да доведе до неприятни гъбични инфекции.
Ако нищо от гореспоменатото не може да ви откаже от това преживяване, имайте предвид, че под водата също трябва да се използват презервативи, за превенция както на полово предавани болести, така и на нежелана бременност.
Проблемът тук идва от факта, че всеки контакт на презерватива с вода, солена или сладка, ще отмие неговия покриващ лубрикант и ще потисне естествената лубрикация на вагината. Това, колкото и странно да звучи, ще накара кондома да изсъхне, дори под вода, поради неговата химическа структура. А това е сигурна гаранция, че ще се разкъса, както и че фрикциите ще бъдат доста болезнени. Този проблем може да се отстрани с използването на лубрикант, но не какъв да е, а на основата на силикон. Тези синтетични субстанции задържат своите свойства много по-дълго от лубрикантите на водна основа, дори и под вода.
Изследване разкрива, че микробите, които водят до инфекции в морката вода могат да бъдат намерени също толкова лесно и на пясъка. Над 91% от изследваните от научния екип плажове са имали значителни нива на ентерококи - бактерии, които могат да предизвикат инфекции на уринарния тракт, еднокардит и дори менингит.  При 62% от плажовете пък са били открити E. coli, които във водата могат да причинят ушни инфекции, а на пясъка - кожни обриви.
Така че, нестандартният секс, разбира се, не е забранен, но носи своите рискове...
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД