Децата ни предпазват от хипертония

Децата ни предпазват от хипертонияДа, наистина децата ни нерядко са повод за безпокойство, но освен това те имат и полезно въздействие върху здравето ни. Това е мнението на екип от американски учени, чието изследване показва, че наличието на деца у дома води до понижаване на кръвното у родителите.
Според кардиолозите от Университета “Бригам Янг”, не само редовните физически упражнения и ограничената употреба на сол, но и социалните фактори, например наличието на деца в семейството, предпазват от хипертония.
Въпреки че всекидневната грижа за децата е свързана със стресови фактори, нашето наблюдение показва, че въпреки тях при родителите кръвното налягане е средно с 5 пункта по-ниско, което важи както за горната, така и за долната му граница. При майките, които често прекарват повече време с децата си, тази разлика надминава дори 10-12 пункта, твърдят учените, но все пак предупреждават, че от това не трябва да се прави изводът колкото повече деца, толкова по-ниско кръвно, защото положителните резултати са били отчетени основно в семействата с едно до две деца.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД