С годините мъжете стават по-щастливи, жените - обратно

С годините мъжете стават по-щастливи, жените - обратноПрез младите години жените са по-щастливи от мъжете, към 48-та година двата пола се изравняват и след това мъжете вземат предимство.
До този извод са стигнали британски учени от Кеймбридж. Те са анализирали ролята и въздействието на нереализираните желания върху усещането за щастие сред мъже и жени от различни страни за няколко десетилетия назад.
Според изнесените данни, два аспекта от живота имат най-съществена роля върху личната удовлетвореност - наличието на семейство и на финанси. По отношение на любовта и двата пола имат еднакви стремежи - след достигане на зряла възраст, 9 от всеки 10 запитани отговаря, че иска щастлив брак.
С настъпването на средната възраст и след нея сред мъжете усещането за благополучие и постигане на поставените цели е все по-често срещано отколкото сред жените.
Според екипа от учени, най-нещастният период в живота на мъжа е между 20-та и 30-та година, а причината за това е по-високите и изискващи време да бъдат изпълнени цели, които мъжете си поставят.
Същевременно мъжете над 34 г. далеч по-често създават семейство отколкото своите връстнички - за тях често тази възраст е преди навършване на 30 г.
Колкото повече напредва възрастта на мъжа, толкова по-вероятно е той да се чувства щастлив. В голяма степен това се определя от създаването на семейство, постигането на финансова стабилност, твърдят учените.
За повечето мъже 41-та година е пикът за достигане на финансово благосъстояние, 48-та - за достигане на максимално усещане за щастие, а 64-та - за постигане на пълна хармония в семейния живот.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД