Любителите на пивото са с по-добри социални контакти

Любителите на пивото са с по-добри социални контактиКонсумиращите бира се радват на по-добри социални контакти. За целта изследователите проследяват здравословното и психичното състояние на 1595 студенти по изкуства.
Те откриват, че умерената консумация на бира действа ободряващо на студентите, засилва социалните им контакти и подобрява настроението. Тези фактори са от изключително значение за здравословното и психическото състояние. Студентите са по-мотивирани и по-лесно запаметяват материала след като са успели да си отпочинат, обясняват изследователите.
Този ефект на напитката обаче има своите граници. Прекаляването с консумацията на бира може да има и негативни последици и да доведе до рисково и необмислено поведение и да навреди на обучението.
Алкохолното съдържание в бирата е сравнително ниско. Тя е богата на витамини от група В и на минерали, като магнезий, селен, калий, фосфор. Ечемикът и хмелът, използвани в производството й, са богати на флавоноиди, които имат силен антиоксидантен ефект.
Всекидневната консумация на бира (приблизително 40 г алкохол) обаче може да повиши кръвното налягане, което увеличава риска от сърдечносъдови проблеми и чернодробни заболявания.
Какво е полезното количество? По бира 3-4 пъти в седмицата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД