Как да почистим пролетно...ума си

Как да почистим пролетно...ума сиСезонът на затоплянето и пеещите птици вече настъпи. Какво можем да направим, за да се подготвим за предстоящите топли месеци? Освен пролетното почистване на дома, почистването на ума е винаги полезно, особено през пролетта.
Дори и да сме постоянно в движение, е много важно да „изчистим“ ума си. Повечето от нас са заобиколени от външни „дразнители“ като телевизор, музика и разговори. Те обаче пречат на ползотворната почивка и така през повечето време се чувстваме уморени и претоварени.
Предлагаме ви няколко стъпки, с помощта на които може да се спомогне освобождаването на ума:
Поставете ударение на положителните емоции. Когато се набляга на любовта, доверието, състраданието, прошката и радостта, съвсем естествено се повишава и значението на тези емоции в живота на човек.
Така се утвърждават добрите събития в живота и се фокусираме върху позитивното, а все по-малко място остава за негативните мисли. Въпреки това, все още няма ясни доказателства, които да „казват“ категорично, че щастливите мисли са „лек“ за заболяване или състояние.
Има обаче сведения, че настроението може да предскаже дали при някого, който е претърпял сърдечен удар, може да последва втори.
Сутрешна медитация. Отделянето на 20 минути сутрин, за да се постави фокус върху собствената личност е добър начин да се успокои ума и да се „съберат“ мислите, преди началото на забързания ден. Психотерапевтите обясняват, че силата на ума е едно от най-мощните средства, които могат да се приложат, за да се подобрят всички аспекти на живота.
Фокус върху целите. Когато се „поемат юздите“ и се работи за постигане на поставените цели, се появява чувството на завършеност. Дори и малките задачи могат да донесат чувство на удовлетворение, когато се елиминира премислянето.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД