Болен от грип = на 100-150 г уиски

Болен от грип = на 100-150 г уискиКарането на кола от болен човек е също толкова опасно, колкото ако шофира пил водач. До този извод са стигнали експерти от Великобритания след анализ на статистика за заболяванията.
Известно е, че много лекарствени средства и препарати оказват силно въздействие върху човешкия организъм и намаляват способността му за реагиране. Дори и леки неразположения могат да станат сериозна заплаха за безопасното каране. Според експертите, концентрацията на шофьор, болен от грип, пада с над 50%, а това се равнява на изпиването на 100-150 г уиски.
Когато шофьорът кихне, той автоматично си затваря очите. Така може да измине 15 м без контрол на сляпо. Например, данните на застрахователната компания Esure, сочат, че точно по тази причина около 2 милиона водачи във Великобритания са попаднали в ПТП или са загубили управлението на колата.
Проблеми се създават и ако шофьорът има болки в гърба. Притискането на нерв на гръбнака може да доведе до невъзможност при наложително изненадващо спиране. Друга неподозирана опасност застрашава хората, които страдат от хъркане насън. Само във Великобритания това са около 20% от населението. Според експертите, нарушаването на съня води до силно намаляване концентрацията на водача през следващия ден. Данните на британския автоклуб RAC показват, че по тази причина на Острова става всяка 5-а катастрофа.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД