Психиатър е най-младият професор у нас

Дроздстой СтояновЛекар на 33 години стана най-младият професор в България. Специалистът по психиатрия Дроздстой Стоянов е преподавател в Медицинския университет в Пловдив и хоноруван преподавател в Нов български и в Софийския университет. Работи в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в София. Получил е професорската титла, след като е защитил успешно дисертация на тема "Синдромът на професионалното изпепеляване". Професорската си хабилитация е защитил пред седемчленно международно жури, в чийто състав са учени от Имперския колеж в Лондон, колежа "Сейнт Кетрин" в Оксфорд, университета на Киети Пескара и Лисабонския университет.
Резултатите от изследването ми показаха, че синдромът се среща много често в "Спешна помощ" и реанимацията, както и в онкологията и психиатрията, казва проф. Стоянов.
Бяха на 5-6 години, майка ме записа на курсове по френски, учителката по френски владееше латински и в резултат на това се занимавах повече с латински. Четях "De Belo Galiko" (Записки за галската война), Юлий Цезар, обичах да гледам исторически филмиу, разказва за себе си проф. Стоянов.
Академичната му кариера започва на 14, когато представя първия си научен доклад. На 15 години завършва три средни образования - Руския дипломатически лицей, Английската гимназия в София и средно общообразователно училище. На 16 е приет да следва, а на 21 вече е завършил с отличие медицина в столичния Медицински университет. Веднага е зачислен като докторант в Медицинската академия в Пловдив. Става доктор на науките на 26-години, има издадени 150 монографии, сред които и три учебника за студенти, на които преподава психиатрия и медицинска психология.
Най-младият професор дължи странното си име на комбинирането на имената на своите родители - психиатрите проф. Дрозда Писева и проф. Стоян Стоянов.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД