Цветни линейки определят спешността на пациента

Цветни линейки определят спешността на пациентаЦветът на автомобилите за спешна помощ в емирство Дубай ще зависи от степента на тежест на състоянието на превозвания пациент и спецификата на нужната му медицинска помощ. Това обявиха от националното държавно управление за бърза помощ на страната. Червеният цвят с изобразено на корпуса сърце ще съобщава, че линейката превозва човек в критично или крайно тежко състояние, за когото е нужна много спешна помощ.
В този случай шофьорите са длъжни незабавно да направят място за минаване на автомобила, защото става дума за спасителни минути за пациента, казват от ръководството на държавното управление.
Машините в розово и с изображение на майка с дете ще дават знак, че се превозва бременна жена. Тъмно-зелените линейки са предназначени за пациенти с наднормено тегло, светло-зелените - за пациенти със специални нужди. Сините коли ще бъдат с общо предназначение.
Планът за използване на разноцветни коли на Бърза помощ е засега единствен в света. Очаква се така да бъде повишено качеството на оказваните услуги, както и да се съкрати времето за достигане до пострадалите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД