Нисковъглехидратната диета върви и с малко алкохол?

Нисковъглехидратната диета върви и с малко алкохол?Алкохолните напитки се правят от ферментирали натурални захариди и скорбяла, която превръща захаридите в алкохол. Калориите, приемани от алкохола, обикновено биват наричани от диетолозите „празни калории“ - защото нямат никаква хранителна стойност. От друга страна, четири типа вещества осигуряват на нашето тяло калории, които могат да се използват за генериране на енергия: мазнини, въглехидрати, протеини и алкохол.

Прочети още...

Болест ли е мързелът?

Болест ли е мързелът?Няма човек, който да не обича от време на време да мързелува. Когато лентяйството е с мярка, то не се смята за прегрешение, но при някои хора мързелът достига и до болестно състояние.
Преди години широко разпространено е било твърдението, че мързелът е един от смъртните грехове. Той бил тълкуван като отчаяние, апатия и нежелание за по-добър живот. По-късно добило популярност схващането, че само богатите можели да си позволят да му се отдават. Което в някаква степен важи и днес.

Прочети още...

Болестите нападат страхливите

Болестите нападат страхливитеСтрахът от болести е толкова естествен, както и инстинктът за самосъхранение. Той спохожда всеки от нас. Но има няколко типа хора, които наистина панически се страхуват от това да се разболеят. Те изпадат в ужас още от първото кихане и започват да си мислят най-лошото.
Паниката - най-добрият приятел на инфекциите
Есента е най-тежкото време за тревожно-мнителните хора. Баналните сезонни настинки предизвикват в тях паника. Обикновените симптоми се «разчитат» почти като смъртоносни: кихане - това може би е птичи грип, кашлица - това не е ли туберкулоза, а температурата дори под 38 градуса е задължителен симптом за пневмония.
Тези нерешителни хора често изпитват безпричинна тревога. Силата на тяхното самовнушение е толкова голяма, че те действително прекарват по-тежко от останалите хора различните простудни заболявания и за да оздравеят им е нужно по-дълго време.

Прочети още...

Истинският сладолед се топи по-бързо

Истинският сладолед се топи по-бързоИзвестно ни е, че храната ни е преситена с вредни субстанции, целящи подобряване на външния вид, допълнително овкусяване с комерсиална цел и за удължаване трайността на продукта. За съжаление, сладоледът не е защитен от включването на подобни съставки. И ако напоследък особено много ви прави впечатление липсата на удовлетворение от хапването на сладолед, е добре да откриете начин правилно да избирате сред предлаганите вашата марка.

Прочети още...

Следете „своите” дати в поленовия календар

Следете "своите" дати в поленовия календарТерминът   алергия   е въведен от австрийския педиатър Клеменс фон Пирке, който я формулира като изменена реакция към действието на различни фактори от външната среда. На практика всичко може да предизвика алергия.
Цъфтежът на различните видове растения води до отделянето на   полени, които при някои лица   предизвикват алергична реакция. Известна като поленова алергия, тази реакция обикновено се свързва с настъпването на пролетните месеци. Но за по-голяма точност са изградени т. нар. поленови календари, в които се включва времето на цъфтеж на основните дървета, цветя и треви – по-важните алергизиращи видове в съответната държава.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД