47-годишната Камерън Диас с първа дъщеричка

47-годишната Камерън Диас с първа дъщеричка47-годишната актриса Камерън Диас и рокерът от "Гуд Шарлът"станаха родители за първи път дни след началото на 2020 г. Щастливата двойка има дъщеря на име Радикс Мадън. Семейството публикува съобщението в социалните медии, споделяйки щастливата новина със своите последователи.
В съвместно изявление, публикувано в Инстаграм Камерън и Бенджи написаха: "Честита Нова година от семейство Мадън! Толкова сме щастливи, благословени и благодарни да започнем това ново десетилетие, като обявим раждането на дъщеря ни Радикс Мадън".

Прочети още...

В устата ни има над 6 милиарда бактерии

В устата ни има над 6 милиарда бактерииУчените наричат устата човешки орален микробиом. Голяма част от микробиома са бактериите. Смята се, че устата е дом на повече от 6 млрд. бактерии от над 700 различни вида. Те се хранят, размножават и умират в устната кухина. Повечето от тях са патогенни бактерии, причиняващи гниене, възпаление на венците и загуба на зъби в някои случаи.
Streptococcus mutans (стрептококус мутанс) са най-често срещани и в най-големи количества. Те се хранят със захар и въглехидрати от поетата в устата храна. Бактериите се размножават изключително бързо, като прилепват една към друга, създавайки биофилм, който

Прочети още...

Да си отглеждаме "щастливи" микроорганизми

Да си отглеждаме "щастливи" микроорганизмиЧовешкият организъм може да бъде определен като един суперорганизъм, в който влизат огромен брой отделни единици. Любопитен факт е, че клетките са по-малко от половина от броя на микроорганизмите, които се намират по кожата, в храносмилателния тракт и други органи като влагалището. Според различни проучвания микроорганизмите само в дебелото черво могат да достигнат тегло от 2-3 килограма.
Но микроорганизмите, които се откриват в различни части на тялото, не се ограничават само до бактерии, а също така различни вируси и гъбични причинители. Те са ни крайно необходими, тъй като

Прочети още...

Вредно ли е за жената да е "сова"?

Вредно ли е за жената да е "сова"? Кога е пикът ви на вашата творческа дейност? Може би усещате прилив на енергия не след закуска, а след вечеря и сте в състояние да работите и след полунощ? Истинските "сови" определено изживяват труден момент в свят, който живее според законите на "чучулигите". И това въпреки факта, че първите, като правило, имат по-високо ниво на интелигентност. Въпреки това, от гледна точка на здравето, все още е по-добре да станете поне малко "чучулига", тъй като нощният живот може да бъде опасен за жените. Кои са основните заплахи?
1. Повишава риска от ракови заболявания
Жените, които редовно лягат

Прочети още...

Интелигентните хора - по-доверчиви

Интелигентните хора са по-доверчивиАнализ на данни на общественото мнение в САЩ показва, че интелигентните хора са по-доверчиви. Вероятно причината за това е, че те преценяват по-добре характера на околните.
Учените са се съсредоточили върху идеята за цялостно доверие: не само към близки приятели и роднини, но и към непознати. Те задават следния въпрос към участниците в проучването:
“Смятате ли, че може да се вярва на повечето хора или никога не е лоша идея да бъдете по-внимателни с други хора?”
Изследователите откриват, че хората, които били по-доверчиви, били също и по-щастливи и имали по-високо ниво на физическо здраве.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД