За да бъдат устните ни красиви

За да бъдат устните ни красивиКрасивите устни са въпрос не само на даденост, но и на ежедневни грижи. Как можем да имаме едновременно здрави и красиви устни. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете това...
Четете етикета
Ако сте сред онези, които редовно използват балсам за устни, трябва преди това да прочетете етикета. За да предпазите кожата на устните си от слънчево изгаряне, учените от Американската академия по дерматология съветват да се избира продукт, който да има слънцезащитен фактор 30 или повече.
Наличието на парабени и аромати може да раздразни кожата. Ако пък сте склонни към напукани устни, е препоръчително да избягвате камфор и ментол, както и всички съставки, които имат силен аромат, тъй като те изсушават устните.
За сметка на това, търсете съставки, които ще поддържат устните хидратирани. Такива са: глицерин, минерални масла, алое, сорбитол. Ланилин и пчелен восък омекотяват кожата на устните.
Ексфолиране на устните
Един лесен, а и вкусен, начин да направите това е като смесите малко захар с капка мед и поставите на устните. След това започнете нежно да ги втривате, използвайки кръгови движения.
Масажирането на тези епидермални клетки може да помогне стимулирането на колаген, който до известна степен забавя процеса на стареене. Завършете като нанесете балсам за устни.
Не пушете
Редица проучвания свързват тютюнопушенето със застаряването на кожата. Учените обясняват, че по този начин клетките се увреждат по-бързо и се губи колаген, което, от своя страна, води до появата на бръчки.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД