Изкуствените нокти също искат грижа

Изкуствените нокти също искат грижаАкрилни нокти или гел-лакове - идеален начин да се добави още малко изисканост към деликатната женска ръка. Но също като истинските, трябва да се поддържат добре.
На първо място: никога не се изкушавайте да сложите някой от двата продукта, за да прикриете порьозни, увредени от начупване или псориазис нокти. Това само ще влоши състоянието им и може да доведе до загуба на естествения нокът.
Второ: преди поставянето им, трябва да си направите кожен тест. Химикалите, използвани за производството им могат да доведат до кожно-алергична реакция около ноктите. Лошото е, че тя не се проявява бързо. Препоръчително е първо да се сложи само един изкуствен нокът, дори и след направен тест. Ако до няколко дни няма нежелани реакции - може да се премине към слагане на останалите и грижата за тях.
Важна е ежедневната проверка на ноктите - ако забележите счупен или разместен нокът трябва да отидете на специалист или, ако имате познанията, да го смените. Имайте предвид, че ако използвате лепило, което не е предназначено специално за изкуствени нокти, рискувате да развиете много болезнена гъбична или бактериална инфекция. Същия висок риск от инфекция съществува и ако поставяте лейкопласт или други лепенки върху изкуствения нокът, независимо дали е заради порязване или друга травма. Ако забележите болезнено подуване, зачервяване или гной - трябва непременно да посетите дерматолог.
На всеки две до три седмици трябва да се грижите за цялостния вид на ноктите: истинските ви нокти вече ще са израснали с няколко милиметра и тяхната основа ще отстои от основата на изкуствените. Това освен неестетично е и предпоставка за инфекция.
Ако ви се налага да миете чинии, докато сте с изкуствени нокти, задължително носете гумени ръкавици. Детергентите в почистващите препарати могат не само да ги обезцветят, но и да ги разхлабят.
Макар да са здрави като продукт, въздържайте се от ползването им като нормални нокти. Дейности като отваряне на алуминиево кенче или късане на тиксо, например могат да ги счупят. В доста голям процент от случаите, когато се отчупва изкуствен нокът, той взима със себе си и парче от подлежащия му естествен. Използвайте предимно върховете на пръстите си.
Макар бързо да се привиква с този популярен козметичен артикул, той не бива да се носи повече от 2-3 месеца без почивка. Трябва да позволите на истинските нокти да „дишат“ и да се погрижите за тях, поне една седмица, преди да сложите отново изкуствените.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД