Няколко съвета за прекрасна кожа

Няколко съвета за прекрасна кожаОсвен стилният гардероб и подходящият грим от съществено значение за външния вид е състоянието на кожата ни. Какъв е ключът към красивата кожа?
В повечето случаи красивата кожа е част от същността на жената. Тя или се ражда с нея или се стреми да я придобие чрез хитрости и похвати. Гените са добра основа, но не са единственият фактор, от който зависи вида на кожата ни. Някои от най-добрите дерматолози споделят тайните и съветите за красотата на кожата.
Съвет номер 1: Спрете да пушите
Съвет номер 2: Ползвайте слънцезащитен крем
Екип от експерти, ръководен от пластичения хирург Бахман Джирън анализира фотографии на лицата на 186 двойки еднояйчни близнаци, взети на фестивал на близнаците в Охайо. Близнаците също попълват подробни въпросници за техния живот и ежедневните навици.
Тези, които пушат и прекарват много време на открито, без да ползват слънцезащитни средства изглеждат с години по-възрастени от брат си или сестра си, които избягват цигарите и излагането на слънце. Те имали по-фини линии в сравнение с другите, при които бръчките били по-дълбоки и по- многобройни, а кожата по-пигментирана.
Експертите съветват да се използват слънцезащитни кремове, предпазващи от UVA и UVB лъчите със SPF 30 или по-висок, дори и в облачни дни. Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки два до три часа, когато сте на открито. А що се отнася до пушенете – повече от ясно е, прекратете го в името на здравето и красотата си!
Съвет номер 3: Погрижете се за порите си
Разширените пори са чест проблем, що се отнася до кожата. Борбата с тях вече е възможна и тя се осъществява чрез т.нар. ретиноиди, които стоят в основата на процеса на антистареене.
Съвет номер 4: Не прекалявайте с козметиката
Прекалената употреба на козметика върху кожата може да бъде една от най-големите ви грешки. Прекалено големият набор от козметични средства може допълнително да раздразни и увреди кожата. Достатъчно е да имате почистващ продукт, слънцезащитен и хидратиращ крем.
Съвет номер 5: Дайте време на подуктите да подействат
Да сменяте продуктите си на всеки две седмци не е добра практика. Необходимо е да им дадете възможност да подействат на кожата ви, както и тя да се адаптира към тях.
Съвет номер 6: Балансираният живот води до най-добри резултати
Осигуряването на достатъчен сън, пълноценното хранене, физическата активност и ежедневният прием на плодове и зеленчуци са сред най-важните фактори за красива кожа.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД