Как да заздравим чупливите нокти

Как да заздравим чупливите ноктиНе можем да ускорим растежа на ноктите - те растат с около милиметър на месец. Не можем да повлияем на тази скорост, обяснява дерматологът Брус Робинсън от Lenox Hill Hospital в Ню Йорк.
Могат ли биотиновите добавки да помогнат на ноктите ни? Е, няма да успеем да стимулираме растежа им, ако започнем да ги приемаме, но няколко проучвания в областта сочат, че те заздравяват ноктите и така ги правят по-малко чупливи. В този смисъл, може да успеем да "отгледаме" по-дълги и здрави нокти.
Биотинът често се продава като хранителна добавка или влиза като съставка в хранителни добавки, предназначени за подобряване вида на кожата, косата и ноктите.
Експертите все още не са определили безопасни граници за тази хранителна добавка, поради липсата на информация за вероятните странични ефекти. Въпреки че изглежда малко вероятно някой да приеме прекалено количество биотин, не бива да взимаме големи дози, освен ако не сме под лекарско наблюдение.
Някои хора вярват, че професионалните пианисти, хората, които пишат на компютър по цял ден и всички други, които прекарват часове наред в "упражнения" за пръстите, имат по-бързо растящи нокти. А обяснението е, че тези хора имат по-голям приток на кръв към пръстите, като по този начин се ускорява растежът на ноктите.
Въпреки че няма проучвания, които да доказват подобно твърдение, някои специалисти смятат, че при хората, които постоянно движат пръстите си, се наблюдава малко по-бърз растеж на ноктите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД