Ето как да преборим есенния косопад

Ето как да преборим есенния косопадПричините за косопада могат да са най-различни – липса на витамини, напрежение, стрес, наследствено предразположение. Някои от по-евтините шампоани, балсами, маски и бои също могат да имат подобен ефект.
Проблемът с падащата коса е особено актуален през преходните месеци, затова до края на ноември е много вероятно да забелязвате повече косми по четката от обичайното.
За да си приготвите ефикасна маска против косопад, са ви нужни 1-2 жълтъка (според дължината на косата), 1 с. л. мед, 1 с. л. алкохол и 2 с. л. бадемово масло (може да го замените със зехтин или дори мас).

Прочети още...

Лечението на косопада е в зависимост от интензитета

Лечението на косопада е в зависимост от интензитетаАлопецията, оплешивяването, може да засегне както скалпа, така и цялото тяло, като причините за това могат да бъдат различни. По-често засегнат е мъжкият пол. Алопецията може да се развие по различен начин, да засегне различни части на тялото и с различен интензитет - може да се развие за кратко време или за по-дълги интервали от време. Някои типове косопад са обратими, а други - не.
Всеки ден човек губи по около 100 косъма от скалпа си, при налични около 100 000
Те обаче се заместват от нови и загубата остава незабележима. При нарушаване равновесието загуба - скорост на възстановяване, алопецията става забележима.

Прочети още...

Розова вода – при раздразнения по кожата

Розова вода – при раздразнения по кожатаРозовата вода притежава силни противовъзпалителни свойства, които помагат за успокояване на множество кожни раздразнения. Тя може да подобри тонуса на кожата, да премахне подпухналостта, да намали зачервяването, но също да намали появата на акне. Счита се още, че розовата вода е най-подходяща за чувствителна кожа, тъй като няма странични ефекти.
Ако се поставя прекалено много грим по очите, това може да причини зачервяване и обриви и в някои случаи обриви по клепачите. Нанасянето на розова вода в зоната около очите може да успокои сърбежа, обривите, но и други кожни проблеми, включително

Прочети още...

Не „комбинирайте” потта с фон дьо тен

Не „комбинирайте” потта с фон дьо тенПрез летните месеци, когато температурите са високи, а слънчевите лъчи - най-силни, трябва да се вземат мерки за сухата кожа, защото тя може да страда от липсата на влага. Ултравиолетовите лъчи не са единствените виновници за дехидратирането на кожата. Климатиците например изсушават въздуха и също могат да доведат до сухота.
За целта е много важно тя да се хидратира всеки ден преди излагане на слънце, но също и вечер преди лягане. Трябва да се използва всекидневен овлажнител, като за предпочитане е той да има слънцезащитен фактор - поне 15 SPF. Едни от най-овлажняващите продукти

Прочети още...

Внимавайте с нисковъглехидратната диета!

Внимавайте с нисковъглехидратната диета!Нисковъглехидратната диета е метод за отслабване, при който се увеличава консумацията на животински протеини за сметка на въглехидратите в диетата, включително плодове, зърнени храни и някои зеленчуци. По-екстремната версия на нисковъглехидратната диета е диетата с нулев прием на въглехидрати, която изключва напълно приема им. Диетолозите предупреждават, че нисковъглехидратните диети имат много бърз ефект,

в рамките на седмица до 10 дни се свалят между 3 и 5 килограма

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД