Ако искаме здрави и красиви нокти

Ако искаме здрави и красиви ноктиПриемът на някои хранителни вещества спомага за здравината, силата, растежа на ноктите и образуването на нокътната плочка. Сред най-важните витамини, минерали и микроелементи за здрави нокти са:
Биотин
Биотинът е витамин от В-комплекс, известен още като витамин В7. Той стимулира здравия растеж на клетките на ноктите. В проучване на 35 души с чупливи нокти се установи, че 2,5 мг биотин на ден в продължение на 6 седмици подобрява симптомите

Прочети още...

Премахване на стрии с лазер

Премахване на стрии с лазерИзползването на лазер при лечение на стриите е научно обосновано и с доказан ефект. Понякога не се стига до пълното премахване на белезите, но редица изследвания сочат, че след прилагането на лазерно лъчение стриите имат клинично подобрение. След микроскопски анализ е доказано подобрение при дължината, дълбочината и оцветяването на стриите.
Актуално е т.н. фракциониране със специален апарат, при което буквално се

Прочети още...

Хидратирайте по няколко пъти на ден кожата през зимата

Хидратирайте по няколко пъти на ден кожата през зиматаПрез зимата студът и вятърът причиняват изсушаване на кожата на ръцете. В допълнение на това, топлината на закрито води до същия ефект. Ако ръцете често се измиват, кожата съвсем се дехидратира. В резултат тя се напуква, започва да се лющи и дори в по-крайни случаи да кърви.
Кожната бариера съдържа протеини, липиди и масла.
Слабата кожна бариера не успява да защити ръцете и затова възникват сърбеж, възпаления и екземи.

Прочети още...

Защо акнето излиза на едно и също място?

Защо акнето излиза на едно и също място?Какви са причините акнето да излиза на едно и също място на кожата? Пъпките се появяват отново и отново, ако не са изстискани докрай. В такъв случай най-вероятно все още има възпаление по-дълбоко в кожата, което прави мястото уязвимо. Раздразнението и бактериите, които се намират на това място, може да доведат до образуването на друга пъпка, непосредствено до предишната или на същото място.
Акнето обикновено се появява по челото и носа, защото там порите са най-големи и много лесно се запушват. Пъпки обаче може да се появят и на брадичката и долната част на бузата. Те се причиняват от мастните жлези на кожата, които реагират на хормонални промени. Те се получават заради фактори и като стрес, прекалено много хапване на захар и млечни продукти.

Прочети още...

Какво причинява обрив през зимата

Какво причинява обрив през зиматаОбривът през зимата се диагностицира чрез физикален преглед, симптомите и анамнезата могат да посочат причината за образуването на обрива и за предписването на лечение.
Има вероятност обривът да се дължи на изцяло на сухата кожа, особено ако преди това кожата не е била изложена на химикали и те не са причината за обрива. При редовно овлажняване на кожата и ограничаване на излагането ѝ на екстремни студени или горещи температури, причината за обрива може да е друга.
Възможно
е пациентът да изпитва алергична реакция към козметичен продукт или лекарство.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД