На всички бебета във Великобритания ще се прави пълно секвениране на генома

На всички бебета във Великобритания ще се прави пълно секвениране на геномаМинистърът на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви, че генетичните тестове в страната ще се превърнат в рутинна процедура, заедно с обичайните тестове, които се правят на новородените. И най-важното - цялостният генетичен анализ ще осигури на всички новородени „най-добър старт в живота".Според министъра на здравеопазването, секвенирането на генома* на новородените ще помогне за предотвратяване на риска от наследствени заболявания и ще осигури на детето персонализирана медицинска помощ. Става дума за процедура за определяне на реда на всички нуклеотиди в ДНК.

Прочети още...

Може ли да се тушира гаденето след Цезарово сечение?

Може ли да се тушира гаденето след Цезарово сечение?В световен мащаб голям процент от жените предпочитат оперативното родоразрешение. Цезаровото сечение е една от най-честите оперативни интервенции при жените в детеродна възраст, като често срещан проблем при дамите е постоперативното гадене и повръщане.
Обикновено секциото се извършва със спинална анестезия
която представлява регионален метод на обезболяване. За да се постигне аналгезия (обезболяване) и след самото раждане, често

Прочети още...

Как да почистваме детските играчки?

Как да почистваме детските играчки?Детските играчки трябва да се почистват редовно, поне веднъж в месеца. Играчките, които се използват всеки ден, трябва да се почистват поне веднъж в седмицата. Интервалът на почистване обаче трябва да зачести, ако детето е боледувало, играчките са падали на земята или са били на влажно и прашно място.
Чрез тяхното почистване ще се премахнат микробите и мръсотията. Играчките от текстилна материя се изпират в пералнята, а бързото им изсушаване след това е препоръчително, за да се предотврати появата на мухъл и бактерии.

Прочети още...

Преглеждат безплатно бременни дами

 Проф. Анна-Мария БорисоваНа 15, 16 и 17 октомври в залата на хотел "Форум" в Стара Загора ще се проведат безплатни изследвания на бременни жени. Организатор на събитието е Българското дружество по ендокринология с председател проф. Анна-Мария Борисова, с подкрепата на Община Стара Загора.
В деня е необходимо да бъде представен талон с определен срок на бременността от лекаря, който изпраща бъдещата майка. Резултатите ще бъдат изпратени на лекаря,

Прочети още...

Българи създадоха мобилно приложение за бъдещи майки

Българи създадоха мобилно приложение за бъдещи майкиБезплатно мобилно приложение в помощ на бъдещи майки създадоха в Пловдив, съобщава БНТ.
Чрез него могат да се проследяват редица медицински показатели на бременната или желаеща да забременее, след което да се изпратят на нейния лекар.
Учените, създали технологията, са на мнение, че тя ще повиши успеваемостта на асистираните бременности.
Според статистиката всяка десета двойка в България и Европа има репродуктивен проблем. Ежегодно у нас се извършват почти 15 000 различни процедури на асистирана репродукция. Успешните обаче са едва 20-30%.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД