Как да приспиваме бебето

Как да приспиваме бебетоМного родители се сблъскват с проблема как да приспят бебето си. Ето кои са най-често използваните методи, които могат да помогнат за това.
Затъмняване на стаята. Изолацията, особено през лятото, е много ефективен начин за приспиване. Когато намалим стимулите от външната среда, всъщност подаваме сигнал на бебето, че е време за сън.

Прочети още...

Малките деца общуват чрез играта

Малките деца общуват чрез игратаИграта е много често срещан и използван метод при работата на психолога с деца. Много често родители споделят опасенията си относно ефективността на играта като терапевтичен метод. Те считат, че това е "просто игра" и не съзнават смислеността на играта като част от общуването на малките. Малките деца общуват чрез играта. Тя е мощен инструмент за невербална комуникация.
През последните години все повече специалисти в областта

Прочети още...

На девет месеца бебетата вече тестват родителите си

На девет месеца бебетата вече тестват родителите сиМалките деца се развиват не само физически. С порастването те се развиват и психически. Развиват уменията си чрез наблюдението и взаимодействието с околния свят. Развиват умения за обработване, усвояване, съхраняване и използване на информацията, която получават.
Когнитивните умения се отнасят до това как човек възприема, мисли и разбира чрез взаимодействието на генетични фактори с наученото.
Когнитивното развитие засяга обработката на информация, интелигентността
разсъжденията, езиковото развитие и паметта.
Веднага

Прочети още...

Ролята на майката в семейството се увеличава

Ролята на майката в семейството се увеличаваУспешният семеен живот изисква сътрудничеството между двамата съпрузи. И мъжът, и жената имат своите специфични роли и дават своя принос за функционирането на семейството. От тях, техните взаимоотношения и от уменията им за разрешаване на конфликти зависят редът, хармонията и спокойствието в семейната среда.
Да си в обувките на майка е изключително голямо предизвикателство. Майката преминава през много упорита работа, за да управлява всичко. В нашето общество и времето, в което живеем, ролята на майката в семейството се увеличава, защото тя не е само майка, но и работеща жена.
Например, като майка се очаква една жена

Прочети още...

Самотното родителство не следва да е причина за социална изолация

Самотното родителство не следва да е причина за социална изолацияОбществото вече възприема за нормално самотното майчинство, но напоследък доста зачестяват и случаите на самотните бащи. Да си самотен родител не е лека задача и пътят е труден. Нарастващият процент на самотните родители се дължи и на това, че много от тях решават да имат деца сами без наличието на семеен партньор.
Природно естествено е това да са най-често жени, имайки предвид и напредъка на медицината. Факт е, че обществената нагласа към самотните майки през последните години драстично се промени.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД