Как да почистваме детските играчки?

Как да почистваме детските играчки?Детските играчки трябва да се почистват редовно, поне веднъж в месеца. Играчките, които се използват всеки ден, трябва да се почистват поне веднъж в седмицата. Интервалът на почистване обаче трябва да зачести, ако детето е боледувало, играчките са падали на земята или са били на влажно и прашно място.
Чрез тяхното почистване ще се премахнат микробите и мръсотията. Играчките от текстилна материя се изпират в пералнята, а бързото им изсушаване след това е препоръчително, за да се предотврати появата на мухъл и бактерии.
Пластмасовите могат да се почистват със сапун и топла вода, след което да се оставят да изсъхнат на въздух.
Батериите преди почистването трябва да се извадят, за да не се повредят. Играчките, които са с вградени батерии - най-често това са говорещите играчки, се поддържат с помощта на влажна кърпа. За да се избегне образуване на влага в играчките, те трябва да се забършат допълнително с чиста суха кърпа.
Дървените играчки могат да се избършат с чиста кърпа, която е предварително намокрена със смес от оцет и вода или сапунена вода. Разтворът може да престои около 10-тина минути върху играчката и след това да се изплакне с вода, за да се премахне миризмата на оцет.
Ако по играчките има петна, те могат да се отстранят със сода за хляб и капка олио. Специалистите съветват да се използват също почистващи препарати за детски играчки, които не включват оцветители и парабени. Техният съвет обаче е преди почистването на играчките да се проверят етикетите, тъй като има много плюшени играчки, които не могат да се изпират.
Специално косите на куклите може да се измият с бебешки сапун, но трябва да се внимава за заплитането им, тъй като е много вероятно да се накъсат и да паднат. След това те трябва да изсъхнат от само себе си, но не и да се сушат.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД