Тризнаци зарадваха старозагорско семейство

Георги, Калина и Йоана се родиха в АГ клиниката на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“

 
Тризнаци зарадваха старозагорско семействоТройно щастие зарадва семейството на Мария и Владимир от Стара Загора. На 25 юли в АГ клиниката на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ се родиха техните три дечица. Първи проплаква Георги, а след него се появяват и малките госпожици Калина и Йоана.
Тризнаците са заченати инвитро. Това за нас бе шеста процедура, направихме я в клиника в Плевен. Бременността протече нормално и за радост - с благополучен край, сподели за НБП щастливата майка Мария. В началото при прегледите се виждаха само две бебета, но при поредно наблюдение се оказа, че има още едно човече – малката Йоанка, която догонва останалите по време на цялата бременност. Най-голям и пръв се ражда Георги – 2500 г., Калина (1700 г) и Йоана (1450 г) са еднояйчни близначки, уточнява майката на тризнаците. Баткото вече е изписан и за него мама и тати се грижат у дома. А двете близначки ще останат в кувьоз в неонатологията на АГ клиниката, докато достигнат необходимите килограми.
Още не можем да осъзнаем какво се случи, какво ни очаква. Със смесени чувства сме, хем щастливи, хем развълнувани, хем малко уплашени – 3 бебенца, не са малък ангажимент. Ще помагат и бабите, но смятаме със съпруга ми сами да се справяме, да разчитаме един на друг, а по нататък – ще видим. Важно е дечицата да спокойни, казва Мария.
Тризнаци зарадваха старозагорско семействоУсещането е невероятно. Видях бебетата след раждането – изпитах вълнение на N-та степен, голяма емоция, цяла стая – пълна с нашите деца… , казва таткото Владимир. Вярно, че е голямо предизвикателство в наши дни да отглеждаш три деца едновременно, но колко да е страшно? Ако сме притеснени още отсега, какво ще правим по-нататък, казва бащата с усмивка. И споделя, че в деня на изписването на Георги, когато се срещаме с щастливите родители, вкъщи текат бурни приготовления. Бабите гладят, подреждат… Всички чакат с нетърпение новите човечета у дома.
Мария е търговски представител, Владимир работи в утвърдена компания в областта на строителството. Той е виновникът за тройното ни щастие. Имах безрезервната му подкрепа, без него след тези тежки процедури сигурно щях да се откажа. Затова искам да кажа на всички семейства, които се борят със същите проблеми, да не губят кураж. Чудеса наистина се случват. Трудно е при всяка процедура, при неуспех и аз съм плакала, но човек трябва бързо да се събере и да гледа напред, казва Мария.
Тъй като след раждането се е преборила със здравословни проблеми, Мария е категорична, че иска тризнаците да бъдат преди всичко здрави. Това е най-важното. След това за нас е от значение да им осигурим спокойно детство и да ги възпитаме добре, да бъдат уверени в себе си и да вярват в мечтите си. Те изразяват специална благодарност към екипа, който е съдействал при раждането на трите бебенца. И специално на акушер-гинеколога д-р Снежана Узунова. С нея се запознахме едва в края на бременността ми и въпреки трудностите при следенето на тризнаци, тя ни прие много радушно. Съжалявам, че късно я срещнахме. Цял живот ще й бъдем благодарни. Страхотен човек, за нас е ангел. Очаровани сме от целия екип, чувствахме се през цялото време в родилното отделение като у дома си, много спокойни. Сестри, акушерки, санитари – всички бяха със страхотно отношение, даже ще ми липсват, допълва Мария. Тя и съпругът й благодарят и на екипа на неонатологичното отделение, за грижите, които полагат за бебета, и на ръководителя им доц. Христо Мумджиев. Спокойни сме, че точно те се грижат за здравето на нашите деца. Всички са много мили и отдадени на професията си, казват още Мария и Владимир.
Да растат здрави и щастлива тризнаците, им пожелаваме!
"Здравна поща", Радослава РАШЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД