Пристигнаха петвалентните ваксини от Турция

Пристигнаха петвалентните ваксини от ТурцияКамионът с петвалентните ваксини, които бяха дарени на България от Турция, вече са в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. В момента те са на Митницата и се очаква до часове да бъдат доставени в Националния център по заразни и паразитни болести.
До договорката между двете страни се стигна преди около месец, след като стана ясно, че търговете за ваксините се провалят за пореден път. Заради опасността България да не може да имунизира децата срещу шест опасни инфекциозни заболявания, Министерството на здравеопазването помоли за помощ южната ни съседка. Турция обеща да ни осигури 100 000 дози от петваленатната ваксина, но доставката се забави заради неуреден транспорт. Миналата седмица министърът на здравеопазването д-р Петър Москов съобщи, че страната ни е изпратила камион, който да докара препаратите.
В замяна на петвалентните ваксини, България предостави на Турция препарати срещу туберкулоза, каквито липсват в южната ни съседка.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД