На 26 септември ще се проведе първият ден за осиновяването

На 26 септември ще се проведе първият ден за осиновяванетоНа 26 септемри ще се проведе първият Национален информационен ден за осиновяването в България. 14 градове в страната са подготвили различни информационни инициативи, с които искат да насочат общественото внимание към темата за осиновяването, какви са предизвикателствата пред него, какво може да бъде променено, къде и как родителите и кандидат-осиновителите могат да получат подкрепа. Инициативата за провеждане на Национален информационен ден за осиновяването е на Българска асоциация Осиновени и Осиновители – БАОО и Национална мрежа за децата.
Стара Загора също ще участва в информационния ден за осиновяването. Сдружение „Самаряни“, които от няколко години работят по темата „осиновяване“, като обучават кандидат-осиновители и провеждат свободни консултации във връзка с осиновителския процес, организират семейна интерактивна игра за осиновяване на плюшена играчка. Събитието ще се проведе  на 26 септемри, между 15 и 18 часа, на територията на Комплекс за социални услуги в Стара Загора (ул. „Христо Ботев“ №205).
Под надлов „Обичай ме, храни ме и не ме оставяй“ (култова фраза от небезизвестен детски анимационен филм), деца и родители ще имат възможността да се запознаят с процеса на осиновяване отблизо и част от специалистите, които са въвлечени в него. Организаторите на играта са подготвили три предизвикателства  - „Проучването“, „Обучението“ и „Съдебната процедура“ , през които трябва да премине всеки участник, за да стигне до финала и да осинови плюшената играчка, която има най-силна нужда от него.
Входът е свободен.
Националният информационен ден за осиновяването ще се проведе на 26 септември в Стара Загора, София, Пловдив, Плевен, Берковица, Видин, Панагюрище, Шумен, Русе, Димитровград, Силистра, Габрово, Разград и Чирпан.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД