Грипна епидемия в София, за сега без ваканция за учениците

Грипна епидемия в София, без ваканция за ученицитеСтоличната регионална здравна инспекция обявява грипна епидемия в София от 23 януари, като засега учениците няма да бъдат разпуснати в принудителна ваканция.
От училищата няма постъпили доклади за отсъстващи по болест ученици над 30% и поради това няма обявена грипна ваканция за училищата, обясни за БТА началникът на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева. По-рано главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че МЗ е внесло предложение до Министерството на образованието за прекратяване на учебните занятия в столицата.
По думите му, МОН винаги се съобразява с препоръките, защото целта е да се предпазят максимален брой деца. Всекидневният надзор над грипа и острите респираторни заболявания (ОРЗ) показва ясно изразена тенденция на нарастване на заболяемостта, съобщиха от РЗИ.
В София-област бе обявена грипна епидемия при 318 заболели на 10 000 души. С обявяването на грипната епидемия в София-град се спират детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните ваксинации, плановата оперативна дейност, свижданията в лечебните заведения. Уведомени са общопрактикуващите лекари и ръководителите на болниците в София да вземат ограничителните мерки. От МЗ съобщават, че общата заболяемост за страната е 169.58 на 10 000 души срещу 143.52 за предходната седмица. Най-висока е заболяемостта във възрастовата група 0-4 г. (643.32), следвана от възрастовата група 5-14 г. (435.89).
"Здравна поща"

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД