Кметът Живко ТОДОРОВ: Смятам, че ще се намери решение за МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович"

Кметът Живко ТОДОРОВ: Смятам, че ще се намери решение за МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович"Знам, че състоянието на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" от години не е никак добро, но смятам, че ще се намери решение, с което да се минимизират загубите. Общо взето, трябва преструктуриране, трябват средства за намаляване на задълженията, средства за саниране на сградата, за да може да се намалят разходите. Вероятно ще продължат и промените, няма начин, нови са времената. Реално, има много частни болници и те крадат от ресурса на държавните болници.
Затова и държавните болници трябва да бъдат ефективни, за да могат да оцелеят в тези условия. Има борба за лекари, пациенти, клинични пътеки и за ресурс между всички болници-държавни и частни. Друг е въпросът, че частните и държавните болници не са равнопоставени. Държавните болници имат ангажимент за спешност, а частните нямат. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров в интервю за агенция "Фокус". Повод за думите му стана изявление на здравния министър Таня Андреева в Стара Загора на 20 януари. Пред журналисти тя каза, че ще бъде направено всичко възможно най-голямата областна болница "Проф. д-р Стоян Киркович" да не затвори врати, но в същото време отново напомни, че финансовото състояние на здравното заведение е изключително тежко.
МБАЛ „Стоян Киркович" в Стара Загора няма да бъде затворена. Аз съм сигурен в това, защото тя е много важна част от здравеопазването не само на Стара Загора, но и на целия регион, защото болницата в Стара Загора обслужва пациенти от Хасково, Ямбол, Сливен и от региона, като цяло. Няма как болницата да бъде изправена пред закриване. Тя има доста задължения, които са някъде около 20 милиона лева, но вярвам, че с преструктурирането и с погасяване, може би на част от задълженията, ще се тръгне в правилната посока, каза Живко Тодоров.
"Здравна поща"

Да "уловиш" болестта на четирите А
18 Септември 2019, Сряда
{cmp_start...
Очите влизат в сезон на изпитания
17 Септември 2019, Вторник
{cmp_start...
Генетиката с по-малка роля от начина на живот
16 Септември 2019, Понеделник
{cmp_start...
Внимание: паник атака на работното място!
12 Септември 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Кога да прибегнем до коронарография?
12 Септември 2019, Четвъртък
{cmp_start...
Ранната диагноза помага при артрозна болест
10 Септември 2019, Вторник
{cmp_start...
Ракът е най-големия убиец в богатите страни
06 Септември 2019, Петък
{cmp_start...
Намалете екранното време на децата си
04 Септември 2019, Сряда
{cmp_start...
Как пациентите да доплащат за услугите в болниците?
02 Септември 2019, Понеделник
{cmp_start...
Неслучайно заснеха "Булката беглец" в САЩ
01 Септември 2019, Неделя
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД