Младежи помагат на 2-годишния Филип

Младежи помагат на 2-годишния ФилипНови 257 лв. се прибавиха в касичката със средства в помощ на 2-годишния Филип. Парите този път събраха момчета и момичета от МОС-Стара Загора, които играха благотворително представлението “Хрониките на ХИВ”.
Момченцето е на две години, дете на актьора от Стара Загора Кънчо Кънев и съпругата му Ива, внуче на директорката на библиотека “Родина” Слава Драганова. Страда от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение в чужбина. Процедурите по рехабилитацията дават отличен резултат - след тях детето вече се изправя и дори ходи, макар с шини. Лекарите казват, че има шанс да живее нормално.
Вроденото заболяване не засяга интелектуалното му развитие. Филипчо не спира да бърбори. За пътуванията и лечението в Израел са необходими 60 хил. лева на година.
На 7 януари предстои нов цикъл процедури. Трябват средства и да се сменят шините му с по-големи, заради порасналите крачета.
Първи колегите на актьорите Къневи в Благоевград подеха кампания “Да играем за Филип”, след тях и други театрални състави от страната подкрепиха семейството. Във фоайето на ДТ “Гео Милев”-Стара Загора също има кутия, където преди всяко представление се набират средства. Впечатлена съм - за 15 дни се набраха 800 лв., сподели Слава Драганова. Актьорите от Държавен куклен театър Стара Загора също подкрепиха с играта си благородната кауза.
Семейството е благодарно на всички, които са ги подкрепили. Всеки може да го направи и занапред -по време на представленията, които ще продължат, както и чрез дарителската сметка в лева в Първа инвестиционна банка, IBAN: BG11FINV91501315914053, Филип Кънчев Кънев.
"Здравна поща", Дима ТОНЕВА

Музиката помага за добрия сън
18 Януари 2023, Сряда
{cmp_start...
Какво се случва с хората, които ядат кисело зеле
08 Февруари 2021, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД