"Левски" и ЦСКА играят заедно в благотворителен мач за деца с епилепсия

"Левски" и ЦСКА играят заедно в благотворителен мач за деца с епилепсияЗа първи път във футболната история на България „Левски“ и ЦСКА ще играят в един отбор. Футболните грандове ще се включат в инициативата „Заедно за здраве“ и ще играят благотворително за изграждането на Дневен център за деца с епилепсия в София.
На 26 май 2013 г. от 13 ч. в Парк „Заимов“ – „Заимов Спорт“, професионални футболисти от представителните отбори на ЦСКА и „Левски“ ще се включат в мача. Жоао Силва и Антонио Вутов от „Левски“, заедно с Костадин Стоянов и Томаш Черни от ЦСКА, ще играят рамо до рамо с деца с епилепсия, а после ще се снимат за спомен с всички желаещи.
Присъстващите на събитието ще могат да се включат и в благотворителния търг за официалната футболна топка на Nike с автографите на играчите. Водеща на благотворителното събитие ще бъде Десислава Банова, а рефер на мача – спортният журналист Петър Бакърджиев.
Инициатор на кампанията „Заедно за здраве“ е Здравна организация "Аджъбадем" (Турция) – здравен спонсор на отборите на ЦСКА и „Левски“. В „Аджъбадем“ вярват, че здравето няма цвят и отбор, а добрата кауза може да обедини и най-големите съперници.
Над 75 000 българи страдат от епилепсия, около 30 000 от тях са деца. Малките, които са с тежка форма на болестта, нямат възможност да правят обикновени неща, които за останалите деца са даденост – да учат, да играят и да общуват с връстници. Детските градини, училищата и дневните центрове са недостъпни за тях, защото се нуждаят от специфични грижи.
Набраните от благотворителния мач средства ще бъдат дарени на Асоциацията на родители на деца с епилепсия (АРДЕ), която вече 15 години работи в подкрепа на хората с тази диагноза. Средствата ще бъдат използвани за оборудване на дневния детски център.
Инициативата се провежда с подкрепата на Столична община. Желаещите да подкрепят изграждането на детския център в София могат да го направят и като дарят средства по сметката на АРДЕ.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД