Млади ротарианци организират кръводарителска кампания

Млади ротарианци организират кръводарителска кампания"В кръвта ти е да спасяваш животи!" е мотото на кръводарителската кампания, която Ротаракт клуб Стара Загора организира на 15 и 16 март в града на липите. Тя се провежда за осма поредна година, заедно с Районен център за трансфузионна хематология и сдружение "Самаряни". Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, приканваме хората да дарят не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда и да спасят човешки живот, казват младите ротарианци.
Кръводарителската кампания се провежда в двата дни в различни градове на страната, в Стара Загора ще е от 8.30 ч. до 12.30 ч., в Международен младежки център - Стара Загора (ул. "Княз Александър Батенберг" 19).  Различното този път, е че сега е по-широко разпространена и ще е едновременно в 11 града. По този начин организацията цели да привлече общественото внимание към благородното дело и все повече хора да започнат да правят този чистосърдечен жест.
Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблемът, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно оскъдните резерви на кръвните банки по градове, липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите, които си поставят Ротаракт клубовете са следните: да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път; да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията; да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот.
Кампанията се радва на подкрепата от 21 клуба от Ротаракт България, Национален център по трансфузионна хематология, Регионална здравна инспекция-Стара Загора, Български младежки червен кръст-Стара Загора , Национално представителство на студентските съвети - НПСС , аптеки и компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната.
Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят, и приемат всеки включил се в нея за герой, затова и призивът към кръводарителите е: "Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!".
"Здравна поща"

Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
ЕС създава хуманитарен въздушен мост
11 Май 2020, Понеделник
{cmp_start...
Опитайте правилото "72 часа"
06 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД