Българският фармацевтичен съюз връчи годишните си стипендии на студенти по фармация

Българският фармацевтичен съюз връчи годишните си стипендии на студенти по фармацияБългарският фармацевтичен съюз за четвърта година спази традицията и отличи със стипендии изявени студенти по фармация в Деня на народните будители. Официалната церемония се проведе на 1 ноември  в София и на нея бяха връчени годишните стипендии на студенти за образователно-квалификационна степен "магистър" в професионално направление "Фармация", съобщиха от Съюза.
Инициативата се провежда по идея на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и има за цел да насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път. "Мисията на Българския фармацевтичен съюз е да подпомага развитието на магистър-фармацевтите, но това важи много повече за бъдещите ни колеги." – каза председателят на съсловната организация проф. Илко Гетов.
Специална комисия определи трима студенти, които ще получат еднократно сума в размер на 1000 лв. от специално учреден фонд за дарения. Всички те са пълни отличници през последните два семестъра. Двама от стипендиантите са възпитаници на Фармацевтичния факултет към Медицинския университет – Софияа, а един на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна.
Елина Петрова е студент по Фармация последна година във Фармацевтичен факултет към Медицински университет - София. Участва в научни и международни конференции. Тя сподели, че е приела бъдещата си професия като мисия и иска да допринесе за развитието на съсловието.
 Станислав Сотиров е вторият представител наФармацевтичния факултет към Медицински университет – София и е студент в IVкурс. Участва в XVI Национално състезание по химия и опазване на околната среда и в студентска научна сесия с доклад на тема "Нежелани лекарствени реакции". Има изследователски проект в "Медико-биологична" научна област. Определи наградата си като изключително признание за положителния труд и отдаденост на университета и науката.
Надя Хаджиева е студентка в V курс във Факултета по фармация към Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" гр. Варна. Автор е на научни статии, като една от тях е представена в Албания на "Конференция по химиотерапия за инфекция и рак в Югоизточна Европа". Прави обзорно проучване на токсичните ефекти с научна публикация на тема "Токсилогични ефекти на Гинко Билоба", публикувана в научното издание на НЦОЗА – "Българско списание за обществено здраве". Сподели, че ще бъде добър магистър-фармацевт, защото ще отдава цялата си енергия и познания за нуждите на хората.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД