Рокаджии подкрепят с концерти хората с депресия

Рокаджии подкрепят с концерти хората с депресияЖивотът може да продължи, въпреки тежките моменти, въпреки временните, но понякога фатални състояния, в които може да изпадне всеки един от нас. Това ще докаже рок бандата Der Hunds, която ще изнесе концерт-трибют на легендарния Крис Корнел в различни части на страната. Те са част от информационната кампания "Жажда за живот"/"Promise to survive" в подкрепа на хората с депресия у нас, чийто медиен партньoр е Puls.bg.
Информационната кампания "Жажда за живот" обвързва музиката на един от най-големите рок музиканти на времето ни, който сложи край на живота си тази пролет– Крис Корнел.
Нейната цел е да информира повече хора за депресията и самоубийствата по един по-различен начин – чрез песните на покойния певец, както и да ни помогне да открием тревожните сигнали на болестта в себе си и близките ни.
Световната статистика показва, че депресията е причина за самоубийството на 128 хиляди души в Европа. От депресивни разстройства страдат 40 милиона души, като честотата се движи от 3,8% до 6,8% от населението в различните европейски страни. У нас този процент е около 6,2%.
Рок бандата Der Hunds има 14-годишна история. Вдъхновението за събирането на музикантите е първият албум на Audioslave с вокал Крис Корнел , излязъл през 2002-ра година, (след като всички музикални критици смятаха, че гръндж музиката от Сиатъл е загинала). Фронтменът на групата Борислав Мудолов (Боби Косатката). често наричан в музикалните среди "българския Крис Корнел", поради поразителната прилика в гласовете им.
Името на Der Hunds се прочува в музикалните ъндърграунд среди след представянето си на превърналото се вече в култово, но тогава все още набиращо сила събитие - Seattle-night, което се провежда два пъти в годината, (а понякога и по-често) в София и други големи градове и събира феновете на сиатълската музика. Благодарение на изпълненията си на тези вечери, Der Hunds веднага са оприличени като "българскя Soundgarden", и до ден днешен са свързвани с музиката на групите, в които участваше Крис Корнел.
След вестта за смъртта му решението Der Hunds да направят трибют в негова чест е взето спонтанно и на мига. Това е най-малкото, според музикантите, което могат да направят, за да отдадат последна почит на своя идол. В сет листата на трибюта са включени около 30 композиции от всички периоди и групи на Крис Корнел - Soundgarden, Temple of the dog, Audioslave, както и соловите му албуми и ще надхвърля над два часа жива музика. Освен големите хитове, като Black hole sun, Like a stone, Outshined и др. бандата ще изпълни и много рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, като Seasons, Can’t change me, Mind riot и разбира се много други.
Въпреки, че години наред са свирили различни парчета на Крис Корнел, Der Hunds споделят, че отново са били вдъхновени и разтърсени от заряда на неговата музика.
"Здравна поща"

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД