Новата кампания на "Българската Коледа" ще помогне на 238 деца

Новата кампания на "Българската Коледа" ще помогне на 238 децаНовата кампания на "Българската Коледа" ще подаде ръка на 238 деца. Общата сума на даренията, които ще отидат за тяхното лечение е 367 176, 63 лв. Това решиха Експертният съвет и Комисията към благотворителната инициатива, които проведоха първите заседания за тази година.
Разгледани и обсъдени са заявления на общо 308 деца с различни заболявания, които имат нужда от подкрепа за осъществяване на генетични изследвания, лечение (включително медикаментозно), рехабилитация, както и осигуряване на медицински изделия/помощни средства, съобщава официалният сайт на инициативата.
Благодарение на добрите хора, дарили от своите средства за каузата, 28 деца ще получат медикаментозна терапия с растежен хормон, а един малчуган вече ще разполага с лечебни храни. 196 деца с тежки хронични заболявания ще могат да посещават допълнителна специализирана рехабилитация. От тях 130 деца са с водеща диагноза детска церебрална парализа, 11 деца с епилепсия или хидроцефалия, 21 с аутизъм, 12 с вродени аномали и други. Средства са отделени и за 13 деца, които имат нужда от медицински изделия и помощни средства.
Неясни искания, липса на актуални медицински документи за здравословното състояние на съответното дете и необходимост от прецизиране на исканията и потребностите са причината към този момент част от молбите да не бъдат удовлетворени, съобщиха още от "Българската Коледа".
Набирането на средства за "Българската Коледа" продължава.
„Здравна поща”

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД