Преглеждат безплатно 1000 жени за рак на гърдата

Преглеждат безплатно 1000 жени за рак на гърдата1000 жени могат да си направят безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в „Комплексен онкологичен център-Стара Загора“. Инициативата е в рамките на най-мащабната кампания за борба с тежкото заболяване - „От любов към живота” и е дарение на AVON България. От прегледите могат да се възползват жени на възраст от 30 до 49 г. в неравностойно положение, за които държавата не покрива профилактика. Сред тях са многодетни майки, дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда, жени от малцинствени етнически групи, жени с увреждания.
Ракът на гърдата е 100% лечим, открит навреме. За съжаление, много голяма част от българките нямат достъп до профилактика на болестта. С дарението на безплатните прегледи и тазгодишната кампания искаме да обърнем внимание и на по-младото поколение за нуждата от редовно посещение при специалист. Според статистиката, броят на жените с диагноза „рак на гърдата“ у нас всяка година нараства. Водени от тези плашещи факти, от AVON сме още по-мотивирани в усилията си да набираме средства, с които да подпомогнем битката с най-коварната женска болест, казва Юлия Златанова, специалист PR и реклама.
Записването на часове и самите прегледи стартират с официалното дарение и ще продължат до февруари 2015 г. Това ще се случва чрез местния партньор на кампанията – сдружение „Свят без граници“, и на телефони 0884765147, 0899176112 и 0878426933.
От страна на болницата дарението прие д-р Петьо Чилингиров, управител на КОЦ-Стара Загора. Искам да изразя признателност към AVON за направеното дарение от името на целия ни екип специалисти, които всеки ден се сблъскват с рака на гърдата. Всъщност това е една от малкото болести, които са напълно лечими. Затова е изключително важна профилактиката и ранната диагностика. Благодарение на общите ни усилия през последните години броят на новорегистрираните в ранен стадий при нас са над 69%, с което достигаме най-добрите показатели в световното здравеопазване. Призовавам всяка жена да се преглежда при специалист поне веднъж годишно, коментира д-р Чилингиров.
"Здравна поща", i

Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД