Ротаракт организира акция по кръводаряване

Ротаракт организира акция по кръводаряванеЗа пета поредна година Ротаракт клуб - Стара Загора и сдружение "Самаряни" организират съвместна кръводарителска кампания. Тази година събитието ще бъде под наслов "В кръвта ти е да спасяваш животи!". Това не е просто един хуманен акт, а дарявайки своята кръв ние даряваме надежда... даряваме живот. Кампанията ще се проведе на 12.03.2016 г. в Стара Загора бул "Св. Патриарх Евтимий" 57 (вход от към ул. "Братя Жекови) - офис на сдружение " Самаряни".

Представяме ви една история, на един наш малък приятел, който намери своя герой.
ПИСМО ДО ЕДИН ГЕРОЙ

Да бъдеш герой е в твоята кръв!
Скъпи мой герой,

Най-вероятно ти не ме познаваш и дори не предполагаш колко много, много ми помагаш. Аз съм само на десет! Може би, затова все още не сме се срещнали. Но аз знам за теб понеже мама често ми говори и казва, че си много специален. Аз не знам какво точно те прави такъв...

На мен по някаква странна причина често ми се налага да ми преливат кръв. Най се дразня, когато сестрата не може да ми уцели вената и трябва да ме боде няколко пъти. Иначе в центъра бива - пускат детско, а и ми разрешават да си говоря с разни хора.

В дните преди да тръгнем за центъра все не ми достигат силите. Иска ми се да играя пред блока, да бягам и да разхождам кучето, обаче не зная защо така бързо се уморявам! Дори понякога ми се вие свят. Когато стане така ме хваща страх, ама нищо не казвам – нали съм мъж.

Като дойде денят, обаче, всичко се променя. Не е много приятно, докато мине цялата работа, ама после пък се чувствам като нов. Първо – имам толкова сила, че мога да изиграя футболен мач с продълженията и дори дузпите, без да си почина или пък да гоня момичетата пред блока цял ден. Второ – започвам толкова силно да мечтая, че нищо не може да ме спре...

Разбрах, че всичко това е благодарение на теб! Казаха ми, че по нищо не си по-различен от останалите хора. Само, че отделяш по 20-30 минути на всеки шест месеца, което като се замисля не е голяма работа. Знам обаче, че така помагаш на много деца като мен, които също трябва да посещават поне веднъж месечно центъра.

Затова исках да ти благодаря! Истински ще се радвам някой път да поритаме заедно.
"Здравна поща"

Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД