Обявиха грипна ваканция в Пловдив

Обявиха грипна ваканция в ПловдивГрипна ваканция от утре бе обявена тази сутрин за всички училища в Пловдив и областта по решение на РЗИ. Мярката ще важи до края на седмицата.
Основание да вземем тази предварителна мярка е големият брой деца, преминали през амбулаторията на детската клиника на Университетската болница "Св. Георги" в двата почивни дни. В събота са били 140, а в неделя - 137, поясни директорката на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ д-р Моника Троянчева. От Детската клиника в УМБАЛ „Св. Георги” междувременно съобщиха, че се увеличава броят на децата, които постъпват на лечение в по-тежко състояние и усложнения от грипно заболяване.
Все повече области са в предемидемична обстановка, призна и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
В края на миналата седмица грипът взе и първата си жертва. 3-годишно дете почина поради усложнения от грип в Университетската болница в Стара Загора. В събота вечерта от Добрич дойде вест за втора жертва на грипа – почина дете, отглеждано в Център за настаняване на деца от семеен тип. В тежко състояние е и още едно дете от центъра. По думите на завеждащия детското отделение в болницата в Добрич д-р Йовчо Йовев, независимо от грижите на лекарите, подобрение при него не се наблюдава.
„Здравна поща”

Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
ЕС създава хуманитарен въздушен мост
11 Май 2020, Понеделник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД