Няма да се закриват лечебни заведения в страната

д-р Адам ПерсенскиНяма да се закриват лечебни заведения в страната. Това заяви зам.- министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски. Към момента България разполага с 38 000 болнични легла, което означава 7 на 100 000 души население при стандарт в Европа от 4 на 100 000 души. 3500 от тях ще бъдат преобразувани от легла за активно лечение в легла за продължително лечение, посочи той.
По думите му по-големият проблем, който може да възникне за болниците, е свързан със специалистите. Не може да бъдете лекувани от дипломи.
Тук не става въпрос за кадърни или некадърни лекари, а за такива, които официално се водят на работа, но които формално не са на място, коментира той.
Д-р Персенски отбеляза, че за първи път в страната ще има 3 клинични пътеки за продължително лечение на пациенти. Те ще бъдат за лечение след инфаркт, инсулт и след хирургична операция.
Вчера зам.- министърът откри обновеното отделение по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски". След церемонията той отбеляза, че с 12 ще бъде намален броят на леглата за активно лечение в здравните заведения в област Кърджали.
„Здравна поща”

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД