Още 150 кръводарители трябват на Бургаската болница

Още 150 кръводарители трябват на Бургаската болницаБургаската болница има нужда от още 150 доброволци кръводарители, за да се попълнят липсващите количества. Това каза началникът на Отделението по трансфузионна хематология в здравното заведение д-р Тодор Бояджиев. От започването на кампанията на 14 октомври до този момент, безвъзмездно кръв са дарили 25 души. Близките на пациенти, на които предстоят операции, също даряват, но за съжаление количеството не е достатъчно.
От МБАЛ-Бургас призовават всеки, който иска да спаси човешки живот, да го направи, като дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология. Кръводарителите трябва да са на възраст от 18 до 65 години, да са в добро здраве, да носят личната си карта със себе си и да не са давали кръв в последните 60 календарни дни. От болницата съобщиха още, че отделението по трансфузионна хематология получи нов хладилник за съхранение на кръвни продукти. Хладилникът е дарение от Червения кръст и е с вместимост 700 литра, като може да побере над 300 сака кръвни съставки.
Дарението идва във важен момент за отделението, защото хладилниците бяха на повече от 20 години, обясниха от болницата. Освен, че поддържа предварително зададена температура и влажност, новият хладилник има и аларма, която се включва, ако вратата му стои отворена над 30 секунди. Той има бактерицидни изолации, които елиминират възможността от замърсяване. Въпреки че хладилникът побира над 300 сака кръв, в момента е наполовина празен заради големия разход на кръвни съставки в последните дни.
"Здравна поща", i

Нов вид услуга в МБАЛ ЕАД-Гълъбово
19 Февруари 2020, Сряда
{cmp_start...
Да "хванем" ниския тестостерон
12 Февруари 2020, Сряда
{cmp_start...
Разработват ваксина срещу коронавирус 2019-nCoV
10 Февруари 2020, Понеделник
{cmp_start...
Диагностика на вирусен хепатит С
04 Февруари 2020, Вторник
{cmp_start...
Коронавирусите влязоха в зоната на по-висок риск
03 Февруари 2020, Понеделник
{cmp_start...
Пушенето през зимата вреди повече
03 Февруари 2020, Понеделник
{cmp_start...
Пушачите са по-податливи на депресия
29 Януари 2020, Сряда
{cmp_start...
Ларингитите често рецидивират
28 Януари 2020, Вторник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД