Стартира Девета световна конференция "Физика, химия и биология на водата"

Стартира Девета световна конференция "Физика, химия и биология на водата"Повече от 45% от общия дебит на минерални води в Европа се пада на българските извори, но страната ни оползотворява едва 2% от това природно богатство. Тези данни бяха представени пред журналисти във връзка с откриващата се утре в Пампорово Девета световна конференция „Физика, химия и биология на водата“. Уникалността на нашите водни ресурси и активната изследователска работа на българските учени са причината за втори път България да бъде избрана за домакин на този международен форум, бе съобщено на пресконференцията днес.
Тазгодишното издание привлича над 150 специалисти от цял свят – физици, химици и биохимици, биолози, лекари. Селекцията на докладите е направена лично от американския професор Джералд Полак, ръководител на лаборатория в Сиатъл и главен редактор на списание „Вода“. Неговите научни интереси са главно в областта на биологията на водата, клетъчната биология и биофизиката, както и на биохимията и биофизиката на мускулните движения.
Сред дискутираните теми на конференцията ще бъдат последните резултати от проучвания върху взаимодействията на водата с електромагнитни полета и ролята на водата за функционирането на мозъка и мисленето. Те ще бъдат представени от италианските професори Джузепе Витиело и Ливио Джулиани в контекста на възможността това ново познание да намери приложение в клиничната медицина в бъдеще. Друг интересен фокус ще бъде проектът „Емисия“, в рамките на който е разработена технологията ICMedicals за трансфер от разстояние на информационни копия на биологично активни вещества и лекарства с помощта на интернет.   
По време на срещата с медиите стана ясно, че ръководеният от проф. Джералд Полак Институт за рискови изследвания, създаден с финансовата подкрепа на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, ще продължи да подпомага работата върху перспективни и силно провокативни идеи, от които се очакват важни резултати в различни приложни полета – енергетика, медицина, опазване на околната среда. Водят се и преговори в България да бъде създаден филиал на института, научиха още медиите.
За участие във форума утре у нас пристига световноизвестният учен и носител на Нобелова награда проф. Люк Монтание, откривател на HIV и СПИН. В рамките на конференцията той ще изнесе лекция на тема „Трансдукция на ДНК информацията в живи клетки“.
"Здравна поща"

Доказано - любовта трае 4 години
28 Юли 2020, Вторник
{cmp_start...
Пъпешът помага за добро храносмилане
16 Юли 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Борим жегата с минерална вода
15 Юли 2020, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД