"Майки срещу дрогата" срещу закриването на центъра по наркомании

 "Майки срещу дрогата" срещу закриването на центъра по наркоманииВ сайта на МЗ е публикуван проект на постановление с доклад от здравния министър за закриване на Националния център по наркомании и прехвърляне на дейността му в качеството на отдел на Националния център по обществено здраве и анализи. Проектът на постановлението и доклада могат да бъдат видяни ТУК>>, сигнализира организацията "Майки против дрогата".
Ние сме възмутени и силно притеснени от това предложение! Според нас закриването на НЦН е поредното изпращане на проблемите, свързани с наркотичните зависимости, в десета глуха! Слино притеснени сме, че една от малкото структури на държавната администрация, която работи активно и разбиращо с НПО, ще бъде претопена и изпратена като второстепенен отдел на един голям център, където цялата политика по наркоманиите ще бъде подвластна на огромна и тромава администрация, която не разбира нищо от проблемите в областта.
Имаме намерение да реагираме на това безобразие на правителството в последните му дни! Срокът за обществено обсъждане на предложения проект на постановление е две седмици. Ние ще подготвим писмо, за което ще търсим подкрепа от колкото може по-голям кръг НПО. Призоваваме ви да реагирате също на този проект и ви молим да разпространите информацията до повече заинтересовани лица, се казва в писмото на фондация "Инициатива за здраве".
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД