До месец вадим европейска здравна карта онлайн

european-health-insurance-card 0705До месец осигурените българи ще могат да подават документите си за европейска здравна карта онлайн. Картата е от изключително значение, защото гарантира правото на безплатна спешна и неотложна помощ в ЕС, Македония, а от 1 юни тази година - и в Сърбия.
В момента формулярите за картата може да се подават във всички клонове на банка ДСК и в офисите на фирмата, спечелила обществената поръчка за изработването (пълният списък на местата е посочен на сайта на здравната каса).
С нововъведението осигуреният ще си спести едно ходене - за подаването на документите. Той ще трябва само да отиде в посочения от него офис (а кой да е той ще отбелязва, докато онлайн подава документите си), за да си вземе картата, когато е готова, обясниха експерти. Изработването става в срок до 15 дни.
Очаква се през 2016 г. да влезе в сила евродиректива, според която ще ползваме една здравна карта както за лечение в нашата страна, така и в ЕС. Т.е. новият документ ще е две в едно, което означава, че дотогава България трябва да е изградила електронно здравеопазване. Засега обаче е предвидено единствено от есента т.г. при влизането в болница пациентът да се "чекира" с личната си карта чрез специално устройство. Същото ще извършва и при изписването. Така касата ще плаща за лечение само в "маркирания" период.
"Здравна поща", i

Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Не се лишавайте от сън!
12 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД