Имплант лекува сънна апнея

inspire-diagramПърви по рода си имплант, който би могъл да излекува страдащите от сънна апнея, одобри Американската администрация по храните и лекарствата.
Сънната апнея е все по-сериозен проблем в съвременното общество. Характеризира се с епизоди на спиране на дишането по време на сън. Това може да доведе до непълноценен сън, значителна сънливост през деня и дори безсъние.
Ако се остави без лечение, сънната апнея може да допринесе за влошаването на състояния като високо кръвно налягане, редица сърдечни заболявания, пулмонална хипертензия, инсулт и други. Тя може да е причина и за инциденти на пътя.
Терапията с иновативния имплант, наречена Inspire, е предназначена за пациентите, които не се поддават на наличните до този момент лечения.
Устройството се състои от малък генератор, хирургучно поставен в гърдите. Той е изграден от олово, което стимулира и контролира нервите. Имплантът се активира чрез специално дистанционно управление преди лягане.
Засега изследванията сочат, че апаратът намалява симптомите на опасното заболяване с 68% и значително подобрява мозъчната функция и работоспособността на човека през деня.
Според специалистите пациентите със сънна апнея отдавна се нуждаят от безопасни, ефективни и добре контролирани методи за лечение и това устройство е голям напредък в борбата с разстройствата на съня.
Вероятно то ще бъде пуснато на пазара още тази година, като неговата цена тепърва ще се обсъжда от регулаторния орган.
"Здравна поща", i

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД