Пациентски организации с три червени картона за министър Андреева

Пациентски организации с три червени картона за министър АндрееваВ рамките на една седмица пациенти гласуваха три вота на недоверие на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева. Това съобщават в писмо до премиера Пламен Орешарски и медиите от Пациентски организации "Заедно с теб".
През последните месеци здравното ведомство е натрупало няколко грешки в различни области и въпреки разбиранията ни за подкрепа и диалог, не можем повече да правим компромиси за сметка на болните в страната, заявяват оттам. Те посочват, че първият „червен картон“ е бил предизвикан от безотговорността от страна на Министерството на здравеопазването към децата с аутизъм.
Вторият вот на недоверие е свързан с „безхаберието“ относно превенцията и лечението на зависимостите – наркотична и алкохолна.
Третият наболял проблем в сектора, заради който д-р Андреева остава без доверието на пациентите, че бездействието по отношение на здравето на деца с увреждания и респективно специалното обучение на деца с поведенчески разтройства.
От „Заедно с теб“ изтъкват, че въпреки подкрепата на д-р Нигяр Джафер, председател на Комисия по здравеопазване  и на проф. Ваня Добрева, председател на Комисия по образованието и науката към Народното събрание, връзката между законодателна и изпълнителна власт се е скъсала. Пример за това са трудностите на семействата с деца с вродени цепнатини на устната и небцето.
В каря на миналата година пациентските организации са входирали писма до Комисията по здравеопазване и до Министерството на здравеопазването, в които се изразява необходимостта от създаване на Национален референтен център - статут, необходим заради възможности за финансиране от европейски организации и институции.  Предложена е и рамка за Национална програма по проблемите на деца с вродени цепнатини на устната и небцето.
Ведомството обаче и до днес не е предприело никакви действия, въпреки подкрепящите становища от  доц.  Росен Коларов, републикански консултант по лицево-челюстна хирургия и доц. Роман Романски, национален консултант по пластично-възстановителна и естетична хирургия, както и от д-р Нигяр Джафер.
По проблемите в здравеопазването и бездействието от страна на здравните власти предстои информиране на различни европейски организации и институции, заканват се от „Заедно с теб“.
"Здравна поща"

Дръжте домашните мухи изкъсо
01 Юни 2020, Понеделник
{cmp_start...
Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД