Приеха Национална програма за контрол на инфекции от комари и кърлежи

Приеха Национална програма за контрол на инфекции от комари и кърлежиНа 26 март правителството прие Национална програма за профилактика и контрол на векторно-предавани трансмисивни инфекции при хората. Това са инфекциите, които се предават от кръвосмучещи членестоноги – кърлежи, комари и др., и предизвикват марсилска треска, лаймска болест, ку-треска, хеморагична треска, малария и т. н.
Стратегическата цел на програмата е намаляване на заболяемостта и смъртността от подобни инфекции и свеждането им до единични случаи в страната. В основата на този процес е ранното откриване на инфекциите и контролът върху разпространението на преносителите им. Цели се укрепване на структурите за лабораторната диагностика на национално и регионално ниво, подобряване на диагностичната дейност, осигуряване на апаратура, консумативи и диагностикуми, а също и разработване, оценка и внедряване на нови лабораторно-диагностични методи.
Реализирането на програмата ще даде възможност за достигане на европейските стандарти в съответствие със стратегията на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията и на Световната здравна организация.
„Здравна поща”, i

Не подценявайте алергичната хрема
28 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Дебне ли край басейна COVID-19?
27 Май 2020, Сряда
{cmp_start...
Паниката е тежко страдание
26 Май 2020, Вторник
{cmp_start...
Ако краката се потят твърде много...
14 Май 2020, Четвъртък
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД