"Щедри сърца": нова инициатива на "Здравна поща" насърчава безвъзмездното кръводаряване

zp Stanimir Stoyanov 01 34-19Специализираното издание "Здравна поща", създадено през 2000 г. като продължение на здравните рубрики на в. "Национална бизнес поща", стартира нова инициатива - "Щедри сърца". Кампанията е насочена към насърчаване на безвъзмездното кръводаряване и безвъзмездните кръводарители. Тя цели и популяризиране на хората с щедри сърца, които безвъзмездно даряват кръв за спасяването на нечий живот и са взели ценното решение за това по собствена убеденост и информираност.
Очаквайте подробности за инициативата, полезна информация по темата, както и конкретни данни, касаещи тенденциите в кръводаряването в регион Стара Загора и в цялата страна в специализираното издание "Здравна поща" от бр. 34 на в. "Национална бизнес поща" (26.08.-1.09.2019 г.).
"Здравна поща"
На снимката: 19 август 2019 г., Стара Загора. Станимир Стоянов, президент на Международна академия за високи постижения "Сър Исак Нютон" и собственик на "Национална бизнес поща", избра родния град, за да даде лично старт на кампанията "Щедри сърца"

Китайци разработиха "уловител" на инсулти

2789Учените разработиха ново устройство, което може да помогне за бързо и лесно диагностициране на инсулт. С него е възможно и да се наблюдава движението на кръвта.
Устройството е разработено от изследователи от Китайската академия по инженерна физика (China Academy of Engineering Physics) и Военния медицински университет в Китай (Army Medical University in China). То може да диагностицира церебралната исхемия неинвазивно и по-бързо от използваните в момента техники.
Лиго Жу, професор в Китайската академия по инженерна физика, който е и един от авторите на изследването, твърди, че с устройството може да се измерва обемът на кръвта и кръвния поток, както и оксигенацията на кръвта.

Прочети още...

25% от хората страдат от хроничен лош дъх

Канелата успешно се бори с инфекциите на устната кухинаСмята се, че около 25% от хората по света страдат от хроничен лош дъх. Какво го причинява? Лоша хигиена на устната кухина, инфекции, сухота, консумиране на определени храни, развален зъб, респираторни инфекции като тонзилит, стомашни проблеми като киселинен рефлукс, лекарства или друго?
Лошият вкус може да повлияе на апетита и да предизвика появата на хранителни дефицити, поради което състоянието трябва да се лекува незабавно. За да се елиминира този проблем, трябва да се направят някои промени в хранителния режим и в начина на живот, но също могат да се използват домашни продукти.

Прочети още...

Идентифицирана е хормоналната връзка между диабета и хипертонията

zp hoИзследователи лекари от Медицинския колеж в Охайския държавен университет в медицинския център Уекснер твърдят, че повишените нива на хормона алдостерон, вече свързан с хипертония, може да играе значителна роля в развитието на диабета, особено сред някои расови групи.
"Това изследване е важна стъпка към намирането на нови начини за предотвратяване на голямо хронично заболяване", каза д-р К. Крейг Кент, декан на Медицински колеж. "Това показва как нашите учени за диабет и метаболизъм са съсредоточени върху създаването на свят без диабет".
Резултатите от това проучване са публикувани онлайн днес от вестник "American Heart Association".

Прочети още...

Пациентите искат повече информация за лекарствата си

zp leМного пациенти искат повече информация за лекарствата, които им се предписват, и по-голяма дума в марките, които използват, сочи първото основно проучване на тежестта от употребата на дългосрочни лекарства.
Експертът на аптеката в университета в Кент, професор Джанет Кръска, извърши проучване на това, което прави употребата на дългосрочни лекарства по-тежка за пациентите и установи, че тези, които приемат най-много лекарства за повече пъти на ден, са имали най-голямо въздействие.

Прочети още...

"Дешифрирайте" точно болката в ставите
20 Август 2019, Вторник
{cmp_start...
Диагностицират сепсиса с миникапка
16 Август 2019, Петък
{cmp_start...
Безопасни ли са бамбуковите чаши?
07 Август 2019, Сряда
{cmp_start...
Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov
ELENA PETROVA ANEVA

avtoreklama

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД